Les estelades continuaran onejant als espais públics de Manresa malgrat el govern amb el PSC

ERC, socialistes i Impulsem van acordar "respectar les decisions de ple" pel que fa a les banderes en edificis i pals municipals

L'estelada tornarà al balcó consistorial un cop finalitzat el període electoral
L'estelada tornarà al balcó consistorial un cop finalitzat el període electoral | Pere Fontanals / Arxiu
18 de juny del 2023
Actualitzat el 19 de juny a les 10:25h
Una de les qüestions que ha planejat l'entorn independentista arran del pacte entre ERC, el PSC i Impulsem per formar govern a Manresa ha estat si les estelades que l'Ajuntament tenia en edificis i pals públics de la ciutat es mantindrien o, per contra, es retirarien d'acord a les exigències que van mostrar els socialistes durant la campanya.

El fet que, a dia d'avui, ni al balcó de l'Ajuntament ni a altres punts de la ciutat, com al pal de la plaça Onze de Setembre, no hi onegi l'estelada, pot fer entendre que les exigències del PSC en aquest sentit han triomfat i que a la lletra petita de l'acord de governabilitat hi figurava la desaparició de la bandera independentista dels llocs municipals de la ciutat.

Però no és així, segons han assegurat fonts del nou govern municipal a NacióManresa. A dia d'avui no hi ha estelades al balcó de l'Ajuntament ni a altres espais municipals de la ciutat per la convocatòria de les eleccions espanyoles del proper 23 de juliol que s'han encadenat amb l'anterior període electoral de les municipals. Així, entre una convocatòria i l'altra, Manresa fa temps que es troba sense estelades en espais municipals. "A més, per a les eleccions espanyoles, la Junta Electoral no només ens ha exigit treure l'estelada del balcó consistorial, sinó que ho ha ampliat als altres punts on l'Ajuntament les havia hissat".

Un cop hagi passat el període electoral, "les estelades tornaran al seu lloc", segons han assegurat les mateixes fonts al diari. El pacte subscrit entre ERC, el PSC i Impulsem en aquest sentit es limita a remarcar l'acatament de les decisions que ha pres el ple en aquest sentit, o sigui, a la instal·lació de les estelades en el punt on es trobaven. Unes decisions que difícilment es revocaran durant aquest mandat vista la distribució de forces a la corporació municipal, amb una ampla majoria independentista.