Manresa preveu implementar la zona de baixes emissions a partir de l'1 de gener

Afectaria tota la ciutat densament poblada, amb els límits a avinguda de les Bases de Manresa, la dels Països Catalans i el Passeig del Riu

Cartells de la ZBE
Cartells de la ZBE | Arxiu
20 de juliol de 2024, 12:49
Actualitzat: 22 de juliol, 13:01h

Manresa ja té a punt l'ordenança municipal sobre la zona de baixes emissions (ZBE) a falta de petits retocs. El govern de la ciutat treballa amb la voluntat que portar-la a ple el proper mes de setembre per a la seva aprovació i que pugui començar a aplicar-se a partir de l'1 de gener de 2025. La ZBE manresana afectarà pràcticament tot el nucli urbà, o si més nola part més densament poblada, la part interior que conformen els límits de l'avinguda de les Bases de Manresa, l'avinguda dels Països Catalans i el Passeig del Riu.

De fet, l'Ajuntament de Manresa va molt tard amb la implantació de la ZBE a la ciutat, com gairebé tots els municipis mitjans de Catalunya que estan obligats a implementar-la des del passat 30 de juny, després d'una primera pròrroga de 18 mesos -la data inicial d'implementació era l'1 de gener de 2023-. A dia d'avui només 7 de les 23 grans ciutats catalanes tenen una zona de baixes emissions.

Les zones de baixes emissions són àrees on es restringeix progressivament la circulació de vehicles més contaminants. La mesura va ser aprovada pel govern espanyol per "vetllar per la qualitat de l'aire que respirem i garantir el dret a la salut dins la ciutat".