Manresa Segura i Vox ja no dissimulen la coincidència d'interessos i objectius

El pare de la plataforma, Xavier Bayona, i el portaveu del partit al Parlament, Ignacio Garriga, han fet un apart durant la visita del polític d'extrema dreta a la ciutat

Ignacio Garriga i Xavier Bayona posant punts en comú lluny de tothom, aquest dimarts a la plaça Catalunya
Ignacio Garriga i Xavier Bayona posant punts en comú lluny de tothom, aquest dimarts a la plaça Catalunya | Pere Fontanals
07 de setembre del 2021
Actualitzat el 08 de setembre a les 0:33h
La plataforma Manresa Segura i la formació d'extrema dreta Vox han coincidit finalment aquest dimarts públicament durant la visita que ha fet a la ciutat el portaveu del partit espanyolista al Parlament de Catalunya, Ignacio Garriga, quan han pogut posar d'acord interessos i objectius.

Ignacio Garriga ha fet una compareixença de premsa a la plaça Catalunya per denunciar "la situació preocupant de la delinqüència a Manresa". Abans, a la seva arribada ha estat rebut per militants de Vox de la ciutat i per un parell de simpatitzants de la formació racista.

De seguida, però, el seu seguici ha començat a preguntar entre els assistents i els mitjans, que ja estaven preparats, per Xavier Bayona, impulsor de la plataforma Manresa Segura. Quan l'ha localitzat, tots dos han fet un apart allunyats de l'oïda de ningú més, ni dels propis militants de la formació.

Relat fals i incendiari i dades que no aguanten el paper
Al cap de cinc minuts d'abraonada tertúlia amb el representant de Manresa Segura, Garriga s'ha dirigit als periodistes i ha explicat que ha vingut a la ciutat "per mostrar el nostre suport als manresans, que tenen por a sortir al carrer".

Segons el polític d'extrema dreta, a Manresa "s'han incrementat exponencialment els delictes (fals: en els darrers dos anys han baixat un 5% segons dades dels Mossos d'Esquadra), han crescut els robatoris (han baixat un 7,7%), han pujat les violacions (han disminuït un 11,1%), i s'han disparat les ocupacions (han pujat només "molt lleugerament")".

Aquest suposat creixement delinqüencial l'ha atribuït taxativament "als Menas -en referència als menors no acompanyats", malgrat que segons les mateixes dades policials, el nombre de delictes protagonitzats per menors, siguin o no acompanyats, "no tenen gairebé ni valor percentual" sobre el total de delictes a la ciutat.

Obviant qualsevol xifra oficial i objectiva, Garriga, després de parlar amb Bayona, ha començat a fomentar el discurs de l'odi cap als immigrants i també ha posat en dubte les "suposades agressions homòfobes" que s'han produït a l'Estat, l'última d'elles, aquest diumenge a Madrid.