«Por Dios y por España»: l'extrema dreta s'instal·la a l'Ajuntament de Manresa

En el seu discurs d'investidura, l'alcalde Marc Aloy ha estat contundent: "Em mantindré implacable contra qualsevol discurs d'odi i xenofòbia"

La regidora de Vox, Inma Cervilla, ha jurat el càrrec «por Dios y por España»
La regidora de Vox, Inma Cervilla, ha jurat el càrrec «por Dios y por España» | Cristina Domingo
17 de juny del 2023
Actualitzat el 19 de juny a les 10:25h
El ple de constitució del nou Ajuntament de Manresa ha estat tens pel pacte de govern entre ERC, el PSC i Impulsem, i l'entrada, de cop, de tres regidors d'extrema dreta al consistori. El pacte ha estat respost per desenes de persones que s'han concentrat a la porta del consistori i a qui la policia no ha deixat pujar a un saló de sessions més ple que mai, però la presència del FNC i Vox al plenari tampoc no ha passat desapercebuda.

Marc Aloy ha rebut crits de "botifler" des de la plaça Major que se sentien durant la sessió. Sergi Perramon i Inma Cervilla, els caps de les dues forces ultres que estrenaven representació, han estat xiulats i escridassats des de l'interior de la sala cada vegada que intentaven intervenir. Finalment, la Policia Local ha hagut d'avisar els assistents que si no deposaven l'actitud els convidaria a abandonar el ple.

 

L'alcalde, contundent contra l'odi i la xenofòbia

Durant el seu discurs d'investidura, Marc Aloy ha assegurat que es mantindrà "implacable contra qualsevol discurs d'odi i xenofòbia". L'alcalde ha lamentat que no hagi estat possible un acord amb Junts, amb qui ha governat durant el darrer mandat. "Ha estat la nostra primera opció des d'un primer moment, però la política és voler pactar, i sumar. Sense la confiança és molt difícil construir res, i ens dol com han anat les coses", ha subratllat.