Marc Aloy, investit alcalde de Manresa

Unes desenes de persones s'han concentrat per manifestar el seu rebuig al pacte entre ERC, PSC i Impulsem

Marc Aloy amb el bastó de comandament de l'Ajuntament de Manresa
Marc Aloy amb el bastó de comandament de l'Ajuntament de Manresa | Cristina Domingo
Redacció
17 de juny del 2023
Actualitzat el 12 de març del 2024 a la 13:57h

El Saló de Sessions de l'Ajuntament de Manresa ha acollit aquest dissabte al migdia el ple extraordinari de constitució de la corporació municipal i d'elecció de l'alcalde de Manresa. Marc Aloy, candidat d'ERC i alcalde de la ciutat els darrers tres anys, ha estat elegit batlle de nou, en haver obtingut els vots de 13 dels 25 regidors: 7 del grup republicà, 4 del PSC i 2 d'Impulsem, d'acord amb el pacte que aquesta setmana van oficialitzar les tres forces.

Mentre s'ha celebrat el ple, unes desenes de persones s'han concentrat a l'exterior de l'Ajuntament convocats per l'ANC per mostrar el seu rebuig al pacte entre ERC, PSC i Impulsem. La seva cridòria a favor d'un acord entre forces independentistes s'ha sentit des de l'interior de la sala de plens diverses vegades.

El ple s'ha iniciat puntualment a les 12 del migdia amb la constitució de la Mesa d'Edat, formada pel regidor de més edat, Jesús Alonso Sainz, i el de menor edat, Sergi Perramon Subirana. Després de fer la comprovació de credencials i proclamació de regidors electes, cadascun ha jurat o promès el càrrec, fent servir fórmules diverses, manifestant el seu compromís amb la ciutat i el país.

Un cop constituïda la corporació, s'ha procedit a l'elecció de l'alcalde. Els caps de llista han intervingut, per ordre de menys més vots obtinguts a les eleccions municipals, per adreçar-se a la ciutadania i manifestar si presentaven la seva candidatura al càrrec d'alcalde. Les intervencions han anat a càrrec d'Imma Cervilla Galera (Vox), Sergi Perramon Subirana (FNC), Joan Vila Marta (Impulsem), Roser Alegre Fontanet (Fem), Anjo Valentí Moll (PSC), Ramon Bacardit Reguant (Junts) i Mariona Homs Alsina (ERC).

Han presentat candidatura VOX, FNC, Fem, Junts i ERC. El resultat de la votació ha estat: 13 vots per a Marc Aloy (ERC), 6 vots per a Ramon Bacardit (Junts), 3 vots per a Roser Alegre (Fem), 2 vots per a Sergi Perramon (FNC) i un vot per Imma Cervilla (Vox). Amb aquests resultats, el republicà Marc Aloy ha estat proclamat alcalde electe de Manresa. Ha acceptat i promès el càrrec per imperatiu legal i ha rebut de mans del president de la Mesa d'Edat la insígnia de solapa, la medalla i la vara d'alcalde, abans de fer el seu discurs com a alcalde.

Seguidament, l'alcalde ha procedit a col·locar als regidors i regidores la medalla corporativa de l'Ajuntament de Manresa i els ha lliurat la insígnia de solapa. L'acte s'ha tancat amb la tradicional fotografia de família dels 25 membres de la corporació municipal.