Sant Fruitós rebaixa l'augment previst de la tarifa d'aigua gràcies a les subvencions

Per a l'exercici 2025 es passarà de l'augment planificat del 6,84% al 4,56%

El govern de Sant Fruitós informant als grups de l'oposició sobre els canvis a la tariga de l'aigua
El govern de Sant Fruitós informant als grups de l'oposició sobre els canvis a la tariga de l'aigua | AjSFB
Redacció
24 de setembre de 2024, 10:03

L'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages no haurà d'aplicar l’increment previst del 6,84% en la tarifa de l'aigua del 2025, gràcies a les sis subvencions rebudes de pràcticament 2 milions d'euros per a la millora de la xarxa d'abastament.

Per unanimitat dels grups municipals representats al plenari, l'any 2022 es va aprovar el pla director del servei que definia les necessitats de renovació de la xarxa d’abastament d’aigua potable degut a l’antiguitat o deficiències dels seus elements, i complementàriament contemplava un escenari amb els increments graduals de tarifa necessaris fins al 2028 per tal de poder finançar dites necessitats de renovació.

En aquest sentit, aquesta previsió contemplava per l'any 2025 una pujada en el rebut del 6,84%, però  finalment podrà ser inferior, en concret del 4,56%.

Tot i que enguany a causa de la sequera, s'ha consumit menys aigua i, per tant, hi ha hagut menys ingressos per la venda d’aigua als usuaris, les diverses subvencions rebudes per diferents administracions per un valor de 1.914.177,28 euros, permeten rebaixar la pujada executant igualment totes les inversions i conservant una bossa d'estalvi per a possibles imprevistos futurs.

Aquest increment previst del 2025 per una tarifa d’ús domèstic serà de 0,57 euros al mes, el que suposa 1,71 euros en la factura trimestral. Aquesta xifra suposa una reducció del 34% dvant del que es va pactar l’any 2022 que hagués suposat un augment de 2,58 euros per trimestre en el servei d'abastament d'aigua potable.

Aquest dijous el govern municipal ha exposat als grups a l'oposició aquest canvi que és previst que s'aprovi en el ple del pròxim mes d'octubre.