Rovellons, llanegues, camagrocs, gírgoles, becs de perdiu, rossinyols, trompetes de la mort, fredolics, ceps, moixernons... N'hi ha per a tots els gustos i colors! Cadascun, amb el seu sabor únic i característic aconsegueix aportar un plus als plats difícil de substituir.
Tot i que derivat del canvi climàtic que ja fa temps que ens toca el crostó, la temporada del bolet d'enguany sembla que s'ha pogut salvar (si més no, fins avui), encara que no absolutament. Les pluges de finals d'agost van afavorir la proliferació de fongs, però no a tot arreu, ja que hi va haver una distribució molt poc uniforme de les precipitacions. En aquest sentit, i si ens centrem en la Catalunya Central, al Berguedà, al Solsonès, al Moianès i a les zones més altes del Bages i Osona, ja fa setmanes que se'n troben. A l'espera de com evolucionarà la meteorologia durant la tardor que queda, aprofitem ara que encara hi ha bons pronòstics per arrencar Amb barret de xef amb aquest producte tan estimat.