"El lloc on ens asseiem amb els amics i familiars i estem tots d'acord". Així va descriure la cuina mesos enrere en una entrevista amb Nació. Un temps després, el rei d'Instagram ha decidit fer el salt i anar més enllà de les xarxes socials per apropar-se als seus seguidors més fidels. Parlem, ni més ni menys, de Rafuel, el xef-noxef que triomfa amb vídeos diaris de receptes fàcils.
La cuina és la seva passió, però mai fins ara s'hi havia dedicat professionalment. En el passat va ser comercial de benzina (per això el seu nom a xarxes, una fusió entre Rafa i "fuel"), i als 68 ha decidit obrir el seu primer restaurant. Bé, el primer, el segon i el tercer. No s'hi posa per poc!
L'1 d'agost va obrir les portes Casa Rafuel. Són dos locals units per una gran terrassa ubicats al carrer Còrsega, entre el Palau Robert i la Rambla de Catalunya. De 8 a 20h. Dotze hores non-stop servint bikinis, flautes, amanides i unes postres de la pastisseria Sacha. Tot, amb preus populars: "Hem de demostrar que a Barcelona es menja molt bé, que la nostra cuina és boníssima".
I aquest dilluns 2 de setembre ha estat el torn de La Taronja, a Sant Gervasi. El concepte d'aquest local és molt similar als altres: un bar "de tota la vida" amb truites i entrepans. Aquest projecte, però, no és individual. Rafuel s'ha associat amb la influencer nutricionista Amelia Platón (@ameliciouschef9) i tots dos són les cares visibles del restaurant que canvia de mans per jubilació al carrer Madrazo.