El PP emplaça Ciutadans a liderar una alternativa a Puigdemont

Albiol celebra que el ple d'investidura s'hagi ajornat "gràcies" a l'acció del govern espanyol | Els populars convocaran una trobada amb Cs, PSC i "comuns" per intentar forçar un candidat alternatiu

30 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:40h

El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, al Parlament Foto: ACN


El PP ha aprofitat l'ajornament del ple d'investidura de Carles Puigdemont per tornar a pressionar Ciutadans, a qui li demana que lideri una alternativa per fer-se amb la presidència de la Generalitat. Segons el líder dels populars, Xavier García Albiol, el president del Parlament, Roger Torrent, ha d'obrir a partir d'ara una nova ronda de consultes amb els grups que Inés Arrimadas hauria d'aprofitar per aconseguir una alternativa a Puigdemont.

Els populars demanaran una reunió tant amb Ciutadans com amb el PSC i els "comuns" per bastir un candidat no independentista alternatiu al president cessat. "Qui ha guanyat les eleccions és Ciutadans i els toca a ells fer un pas", ha insistit Albiol, que ha afegit que guanyar les eleccions no pot servir només "perquè consti en el currículum".

Mèrit del govern espanyol

El partit liderat per l'exalcalde de Badalona ha celebrat l'ajornament del ple anunciat per Torrent i ha atribuït el mèrit a l'acció del govern de Mariano Rajoy. Una decisió que, ha subratllat, va prendre "de forma solitària" quan va optar per presentar un recurs al Tribunal Constitucional per impedir la investidura a distància de Puigdemont. "No va tenir acompanyament dels partits constitucionalistes fins que no es va veure que el TC no la rebutjava", ha deixat anar.

Albiol ha burxat també en la "desorientació de l'independentisme" i la "profunda divisió" que, al seu judici, hi ha entre ERC i Junts per Catalunya.