Manuel Castells i el suport incondicional que fa plorar Colau

La candidata de Barcelona en Comú exhibeix la confiança de 165 personalitats de la universitat, la cultura i la ciència per renovar l'alcaldia quatre anys més

Ada Colau, amb representants del manifest de suport a la candidata dels comuns.
Ada Colau, amb representants del manifest de suport a la candidata dels comuns. | Joan Serra Carné
22 de maig del 2019
Actualitzat a la 13:33h
"Els propers quatre anys podrien ser un moment de veritable renaixença de la nostra ciutat". Manuel Castells ha pres la paraula aquest dimecres al Pati Manning per verbalitzar el suport incondicional a Ada Colau, que l'escoltava atentament. Castells, sociòleg de referència per a dirigents de l'esquerra alternativa i professor de la Universitat de Berkeley (Califòrnia), ja va empènyer el projecte de Barcelona en Comú el 2015 i en aquesta campanya ha volgut tenir un protagonisme actiu al costat de la candidata. "Diumenge li donaré suport. En primer lloc, perquè ella i el seu equip són persones com nosaltres", ha recalcat l'acadèmic, una de les 165 personalitats de la universitat, la cultura i la ciència que han signat un altre manifest de compromís amb els comuns, com el que dissabte van rubricar més de 220 intel·lectuals i polítics progressistes d'arreu del món.

"És un moment decisiu. Ara cal capacitat de lideratge, i qui la té és Ada Colau", ha insistit Castells, que ha parlat al costat de Colau, Joan Subirats -número dos de la candidatura- i Bàrbara Mestanza, actriu i dramaturga, l'encarregada de fer el discurs més emotiu del matí. "La política sempre m'ha fet por. L'idioma que utilitzava el poder no era el meu. Tot això va canviar quan vas arribar tu. Sentia que per primer cop m'estaven a parlant a mi. Per això soc aquí i et dono suport", ha raonat Mestanza, de 29 anys, dirigent-se a Colau, que no ha pogut evitar llàgrimes d'emoció. "Som molt conscients del que significa una candidatura com la nostra, que tenia la responsabilitat de demostrar que la política era cosa de tothom", li ha respost la cap de cartell dels comuns quan s'ha eixugat les llàgrimes.
 
De Marina Subirats a Pilar Bardem

El llistat de suports a Colau i Barcelona en Comú inclou figures que repetidament s'han significat al costat del projecte de l'esquerra alternativa -i que no necessàriament viuen a Catalunya-, així com personalitats que ara ajuden a enfortir la candidatura en la recta final de campanya. A banda de Pilar Bardem, Juan Diego Botto, Alberto San Juan i Eduard Fernández, del món del cinema també signen el manifest les cineastes Elena Trapé i Mar Coll, i Pere Portabella. La relació de suports inclou Rosa Regàs, Marina Subirats, Jordi Borja, Facu Díaz, Hervé Falciani o Javier Pérez Royo.

"Barcelona ha estat, en els darrers quatre anys, un exemple d'implicació més enllà de les seves obligacions, i un pilar fonamental per sostenir les polítiques bàsiques de benestar, demostrant que hi havia una agenda de canvi possible", expressa el manifest rubricat per acadèmics i personalitats de la cultura. "Cal que Barcelona segueixi el camí del 2015", afegeix la missiva, feta pública l'endemà d'un debat electoral a TV3 i Catalunya que no va deixar guanyadors ni damnificats. Resten només tres dies per al final de la campanya i tot continua obert a Barcelona, que busca alcalde o alcaldessa.
Arxivat a