JxCat referma el «no» a Sánchez a les portes de la investidura

Laura Borràs assegura que l'independentisme, des de l'1-O, no ha de "garantir una Espanya forta i cohesionada"

Carles Puigdemont i Laura Borràs, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont i Laura Borràs, en una imatge d'arxiu | Junts per Catalunya
30 de desembre de 2020, 19:20
Actualitzat: 19:23h
"Ens mantenim en el compromís electoral: no és no!". Aquest és el missatge que ha llançat Laura Borràs, cap de files de Junts per Catalunya (JxCat) a Madrid, després de la signatura de l'acord per a un govern de coalició entre el PSOE i Unides Podem que han protagonitzat Pedro Sánchez i Pablo Iglesias. Les paraules de Borràs se sumen a les de Carles Puigdemont, que també a través de Twitter ha criticat l'entesa perquè podria haver estat subscrita, segons ell, per un executiu socialista en solitari.

Borràs, que defensa la negativa a Sánchez des de l'anterior legislatura, assegura que l'acord entre el PSOE i Unides Podem és "més del mateix" per a Catalunya. En concret, el text subscrit reconeix un "conflicte polític", aposta per resoldre'l a través de la "via política" i inclou que es puguin traspassar competències ja incloses en l'Estatut. "Des de l'1-O, els independentistes no hi som per garantir una Espanya forta i cohesionada", destaca la dirigent de JxCat, en un missatge que també va dirigit a ERC.

Els republicans, a diferència de la formació liderada per Carles Puigdemont, enllesteixen els últims detalls per avalar la investidura de Sánchez amb una abstenció en segona volta. El president de la Generalitat, Quim Torra, es manté ferm en què qualsevol acord a Madrid ha de passar pel reconeixement de l'autodeterminació i per la fi de la repressió -condicions que ha recordat a ERC al Parlament-, i desconfia del líder del PSOE peruqè, segons ell, no accepta la bilateralitat que li ha reclamat des que va arribar a Palau.