El PP imita Trump i Sumar descobreix la Cerdanya

«Els populars es neguen a participar en els debats proposats per la cadena pública espanyola per 'manca de neutralitat' i Vidal protagonitza el cap de setmana»

Alberto Núñez Feijóo, del PP, i Aina Vidal, candidata de Sumar
Alberto Núñez Feijóo, del PP, i Aina Vidal, candidata de Sumar | Hugo Fernández
10 de juliol del 2023
Actualitzat a les 12:49h

Aquest dilluns a les 22.00 de la nit se celebra el primer i únic cara a cara entre Pedro Sánchez i Alberto Núñez Feijóo. L’especial s’emetrà a Antena 3 i La Sexta i estarà conduït per Vicente Vallés i Ana Pastor. Un debat que també havia demanat RTVE i que els del PP no han acceptat per “manca de neutralitat”.

“El Cap d’informatius forma part de l’estratègia del PSOE”, argumenten els populars, en referència al català Josep Vilar, que també havia format part del consell de govern de la CCMA a proposta del PSC entre el 2012 i el 2018. Davant d’això, TVE va requerir a la Junta Electoral Central la cessió del senyal del debat per considerar-lo “d’interès general”, però la petició no va ser acceptada.

Per si no n'hi hagués prou, els populars tampoc aniran al debat a quatre que farà la pública espanyola amb els candidats de PSOE, Sumar i Vox per “manca d’interès”. Una estratègia de desprestigi dels mitjans, que alguns ja han assimilat a la que va seguir Donald Trump als EUA quan aquest només acceptava anar a la Fox News i vetava a la CNN i l'NBC.

Un veto sorprenent si es té en compte que ni durant els anys àlgids del procés a Catalunya, cap partit espanyol va utilitzar per fer el buit als debats de TV3. De fet, la cadena catalana organitzarà el seu debat electoral el dimarts 18 de juliol amb la presència de tots els candidats. Això sí, per alguns, com la cap de llista de Sumar a Barcelona, Aina Vidal, serà tota una descoberta.
 
I és que la candidata de Yolanda Díaz a Catalunya ha estat la protagonista d’aquest cap de setmana arran d’una entrevista a Nació en què va ser incapaç de dir cap programa de la graella de TV3. “No tinc antena. Jo només miro HBO i Netflix”, va argumentar. La de Sumar tampoc va saber dir quina era la capital de la Cerdanya. “De la Sardenya?”, va respondre fent referència a l'illa italiana. Esperem que d’aquí al dia 18 descobreixi que Sant Joan Despí està al Baix Llobregat.