Quines probabilitats hi ha que et toqui la Grossa de Nadal?

El sorteig de Loteries i Apostes de l'Estat deixarà fins a 1.807 premis

Celebració d'un premi de 20 milions d'euros a Barberà del Vallès
Celebració d'un premi de 20 milions d'euros a Barberà del Vallès | Juanma Peláez
Nació
19 de desembre del 2023
Actualitzat el 14 de març del 2024 a les 15:54h

Loteries i Apostes de l'Estat afronta el tram més important de l'any. Arriben les festes nadalenques i, amb elles, la Loteria de Nadal. Jugar-hi és pràcticament una tradició i l'anunci, per exemple, s'ha convertit en un dels emblemes de l'època. Si bé, més enllà del ritual, hi ha molts diners en joc. Però, i quines són les probabilitats que et toquin?

 

Probabilitats de guanyar la Grossa de Nadal

El primer premi, anomenat la Grossa de Nadal, està valorat en 400.000 euros el dècim i quatre milions la sèrie. Les probabilitats que part d'aquests diners acabin a la teva butxaca són ínfimes, però no existents, tal com demostra l'hemeroteca. I és que si el bombo conté 100.000 números diferents, del 000000 al 99.999, les opcions que el teu sigui la Grossa és del 0,001%. Ara, aquestes opcions augmenten fins al 5% si et conformes amb qualsevol premi.

 

Els números amb més probabilitat de sortir al sorteig

Els nens de Sant Ildefons trauran fins a 1.807 boles amb un premi el 22 de desembre. Es tracta d'un procés totalment aleatori i, per tant, cada número té les mateixes opcions de ser premiat. Si bé, les terminacions que han sortit més vegades al llarg de la història -fet que no significa res- són el cinc (32 vegades), el quatre i el sis (27 vegades cadascun).