29
de desembre
de
2023, 11:10
Actualitzat:
11:13h
Tota una brillant carrera corrent per sobre dels 300 km/h i qui li havia de dir a MichaelSchumacher que el pitjor accident de la seva vida seria fora dels circuits. Aquest divendres es compleix una dècada des que el Kàiser patia el cop de la seva vida en una pista a l'estació de Méribel, als Alps Francesos. Deu anys de lluita per la vida que s'han viscut entre el silenci i l'hermetisme per voluntat de la família.
Fins i tot encara ara no hi ha una versió oficial de l'accident. Se sap que el set vegades campió del món de la Fórmula 1 va situar-se en una zona entre pistes, on va topar contra una petita muntanya al terra i va sortir disparat uns deu metres cap endavant, colpejant el cap contra una roca. El casc el va salvar probablement de la mort instantània, però va quedar totalment partit, una mostra de la gravetat de l'accident.
I aquí també comença la ruïna de la família. Schumacher viu diàriament envoltat d'una assistència mèdica de luxe que no és menor per a la família. Durant els primers anys va transcendir que el cost mèdic era de 134.000 euros cada setmana, el que serien set milions d'euros en un any i 65 en una dècada. Fins i tot, la família ha arribat a vendre propietats de l'expilot d'equips com Ferrari o Mercedes. Per fortuna, els diners encara no són un problema.
Un d'aquests tractaments va succeir el 2019, quan Schumacher va rebre un tractament amb cèl·lules mare en un hospital de París. Allò va implicar una bunquerització del centre sanitari del qual només va transcendir que el pilot alemany està conscient, i no se'n coneixen més avenços tres anys després. El campió del món rep visites del seu cercle més íntim com l'excompany a Ferrari Felipe Massa o l'expresident de la FIA Jean Todt. Aquest últim va apuntar el mateix que Ralf Schumacher: "En Michael és aquí i no el trobo a faltar, simplement ja no és qui solia ser". Serà difícil que tornem a veure públicament una de les grans llegendes de l'esport.
Fins i tot encara ara no hi ha una versió oficial de l'accident. Se sap que el set vegades campió del món de la Fórmula 1 va situar-se en una zona entre pistes, on va topar contra una petita muntanya al terra i va sortir disparat uns deu metres cap endavant, colpejant el cap contra una roca. El casc el va salvar probablement de la mort instantània, però va quedar totalment partit, una mostra de la gravetat de l'accident.
L'accident i la inversió milionària de la família
En qüestió de dies va ser operat en fins a dues ocasions d'un traumatisme cranioencefàlic amb hematomes dins del crani i un edema cerebral. A propòsit d'això, els metges van decidir posar-lo en un coma del qual hauria despertat sis mesos després. A l'estiu del 2014 es va informar que l'alemany havia despertat i al setembre del mateix any es va confirmar que començava la recuperació a la seva casa de Ginebra. I fins aquí, silenci absolut.I aquí també comença la ruïna de la família. Schumacher viu diàriament envoltat d'una assistència mèdica de luxe que no és menor per a la família. Durant els primers anys va transcendir que el cost mèdic era de 134.000 euros cada setmana, el que serien set milions d'euros en un any i 65 en una dècada. Fins i tot, la família ha arribat a vendre propietats de l'expilot d'equips com Ferrari o Mercedes. Per fortuna, els diners encara no són un problema.
"En Michael és aquí, però no és qui solia ser"
Schumacher mai tornarà a ser qui era. D'això ja no en queda cap dubte. Però tampoc se sap públicament com viu des de fa deu anys ni com passarà la seva jubilació -tot just té 54 anys-. El que sí que sabem és que està viu, que sap on és, però que ja no és el mateix de sempre. "Trobo a faltar al meu Michael d'abans", deia tot just fa uns dies el seu germà Ralf en un documental que recull un dels únics pronunciaments de l'entorn del pilot en l'última dècada. Tot i això, el també expilot agraïa a la medicina moderna els canvis de salut que ha aconseguit.Un d'aquests tractaments va succeir el 2019, quan Schumacher va rebre un tractament amb cèl·lules mare en un hospital de París. Allò va implicar una bunquerització del centre sanitari del qual només va transcendir que el pilot alemany està conscient, i no se'n coneixen més avenços tres anys després. El campió del món rep visites del seu cercle més íntim com l'excompany a Ferrari Felipe Massa o l'expresident de la FIA Jean Todt. Aquest últim va apuntar el mateix que Ralf Schumacher: "En Michael és aquí i no el trobo a faltar, simplement ja no és qui solia ser". Serà difícil que tornem a veure públicament una de les grans llegendes de l'esport.