
Nandu Jubany al Fòrum Gastronòmic de Girona, imatge d'arxiu. Foto: Carles Palacio
Arriba una nova edició del Fòrum Gastronòmic Barcelona, i ho fa amb una notòria presència osonenca. El congrés enogastronòmic de referència, nascut a Vic el 1999, se celebra aquest octubre, del 23 al 26, a la capital catalana. Per començar, el Fòrum està organitzat per l'empresa osonenca Pep Palau, von Arend & associats.
Pel que fa al programa d'activitats, centrat enguany en l'univers dolç, inclou sessions amb Nandu Jubany que presentarà les postres de Can Jubany en un taller el diumenge 23. El dilluns 24, Ramon Morató i Josep Maria Ribé (Cacao Barry, Chocolate Academy) presentaran a l'Auditori el llibre recopilatori que fa un recorregut per les receptes més representatives dels últims 20 anys de l'escola. I el dimecres 26, serà el torn del taller de David Gil amb les postres més representatives i característiques de cada establiment del grup elBarri d'Albert Adrià.
El col·lectiu Osona Cuina també participarà en el Fòrum Gastronòmic amb la realització de tres showcookings dins la zona de Productes de la Terra i de la mà de la Diputació de Barcelona. Aquestes demostracions culinàries es duran a terme el diumenge de 12 a 1 del migdia a càrrec d'en Toni Cruells del restaurant DO Vic i d'en Manel Molera del Torres Petit; el dimarts d'11 a 12 del matí serà el torn de l'Eduard Aliberch de Cal Jutge i d'en Marc Currius de El Barecu; i, tancaran la participació d'Osona Cuina, l'Oriol Sala de El Gravat i l'Albert Reniu de Ca l'U el dimecres de 5 a 6 de la tarda.
Les ponències treballaran els productes de proximitat i es basaran en la cuina osonenca, com ara l'arròs melós de costella de porc Ral i bolets de temporada, la botifarra de ceps estofada o els canelons de pèsols amb mousse de foie i caviar de pastanaga, entre d'altres. Els showcookings finalitzaran amb la degustació de les receptes que prèviament hauran elaborat els cuiners osonencs.
Paral·lelament, a la fira també hi ha empreses i marques osonenques. És el cas de La Selecta, Coca de Folgueroles, Casa Sendra, Caffè Fantini, Sambucus, Embotits La Gleva, Mas El Guiu i Botanic & Fruits, per exemple. D'altra banda, cal destacar que l'empresa d'assessorament i consultoria Vilar Riba porta el pes en l'organització del Fòrum Empresa. Serà el matí del dilluns 24 i comptarà amb quatre sessions entorn el pa, la pastisseria, la sostenibilitat i l'anàlisi amb el big data.
Cal destacar que el dilluns 24 d'octubre el Fòrum retrà un reconeixement al mestre xocolater Quim Capdevila. Serà a l'Auditori i comptarà amb la presència de reconeguts xocolaters.
