
Els cuiners del col·lectiu Osona Cuina han servit aquest dijous un total de 2.000 entrepans a les carpes de la plaça Major de Vic, en motiu del Dijous Llarder. Des d’ahir el vespre, dos porcs de més de cent quilos han estat rostits lentament i, finalment, s’han pogut degustar la seva carn aquest migdia. El president d’Osona Cuina, Josep Girabent, s’ha mostrat molt satisfet de com ha anat la jornada “malgrat aquest fort vent i el fred”.

Aquest migdia, els dos porcs ja estaven rostits, a punt de servir. Els animals pesaven 110 i 115 quilos, eren ecològics, han estat cedits per Salgot i han estat salpebrats pel cuiner Nandu Jubany. “La gent té l’oportunitat de gaudir com es cuina un porc lentament i després tenen el plaer de poder-se’n menjar”, destacava Montse Rovira, regidora de Fires i Mercats.
“L’objectiu del Dijous Llarder és la de reivindicar el porc i la festa popular”, ha dit Josep Girabent. Rovira ha agraït la tasca del col·lectiu, més en un any “especialment difícil”.
La celebració estava organitzada per Osona Cuina, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic. Els cuiners han comptat amb l’ajuda dels alumnes de l’Escola d’Hostaleria.
Galeries de fotos:
- Dijous Llarder 2013
- Dijous Llarder 2012
- Dijous Llarder 2010
- Dijous Llarder 2009
- Dijous Llarder 2008