La Cambra de Comerç d'Osona ha celebrat el 50è Dia de la Cambra aquest dilluns 18 de novembre al Sucre de Vic. Més de 350 empresaris i empresàries de la comarca es reunien per commemorar l'efemèride en un acte on s'entregaven els XIX Premis Cambra d'Osona, uns guardons que reconeixen les organitzacions del territori per la seva trajectòria, innovació, internacionalització i pel seu paper de referent en el sector.
Enguany, la corporació ha distingit les següents empreses: Aquaris Cosmetic en la categoria d'internacionalització; a Nandu Jubany en l'àmbit de la indústria agroalimentària; a Clàudia Bayés en emprenedoria; a Roansa com a empresa industrial; i a Frigorífics Ferrer per la seva trajectòria empresarial.
L'acte també va comptar amb una ponència a càrrec d'Aleix Valls, expert en intel·ligència artificial i CEO de Liquid Lab. També hi era present el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Josep Santacreu, qui ressaltava el paper d'Osona com a territori d'empresa i iniciativa: "La singularitat d'aquesta comarca la converteix en un dels motors econòmics de Catalunya".
Per la seva banda, el president de la Cambra d'Osona, Josep Pujadas, destacava algunes de les iniciatives que s'han desplegat aquest any en clau local, com el desenvolupament d'infraestructures. En aquest sentit, apuntava a l'R3 com a una línia "essencial pel desenvolupament econòmic de la comarca". Pujadas també subratllava la importància de treballar per a una administració més accessible i desburocratitzada que fomenti la creació de nous projectes empresarials.
Premi Internacionalització: Aquarius Cosmetic
Aquarius Cosmetic és una empresa familiar fundada el 1995, especialitzada en cosmètica i present en més de 70 països. Inicialment distribuïdora de marques europees, es va diversificar el 2010 creant marques pròpies com IDC Institute, Magic Studio, Martinelia i AQC Fragrances. Des del 2013, la companyia ha experimentat un creixement accelerat, amb noves instal·lacions a les Masies de Voltregà i una plataforma logística a la Xina. La Cambra de Comerç de Barcelona a Osona ha reconegut la seva expansió internacional amb el premi a la Internacionalització.
Premi Empresa agroalimentària
Nandu Jubany Can Jubany, fundat el 1995 per Nandu Jubany i Anna Orte a la Plana de Vic, ha aconseguit diversos reconeixements, incloent-hi una estrella Michelin i tres sols Repsol. A banda del restaurant, la parella ha ampliat el negoci amb línies com l'alimentació a través d'Ametller Origen i Bon Preu-Esclat, així com publicant llibres de receptes. La Cambra ha premiat a Nandu Jubany per la seva passió per l'ofici i per esdevenir un referent de prestigi en el panorama gastronòmic català.
Premi Emprenedoria: Clàudia Bayés
Clàudia Bayés va començar la seva trajectòria professional a l'empresa familiar Genís Antel, però el 1993 es va dedicar exclusivament al Consultori Bayés, un negoci mèdic fundat pel seu rebesavi. Actualment, és responsable de l'expansió del Consultori Bayés i la Bayés Clínica, amb diversos projectes innovadors, com el servei d'urgències i la medicina de l'esport. La corporació al territori ha premiat a Clàudia Bayés per la seva dedicació a la medicina moderna i el seu compromís amb la comarca.
Premi Empresa industrial: Roansa
Roansa, fundada el 1934 a Vic per Jaume Anglada Mataró, es dedica al disseny i fabricació d'elements de formigó industrialitzat per a edificis de diversos tipus. L'empresa ha evolucionat al llarg de tres generacions i és un referent nacional en l'edificació industrialitzada. Compta amb dos centres de producció a Olost i Vic, equipats amb tecnologia avançada, i aplica la tecnologia BIM per optimitzar els processos. Amb 90 anys d'història, Roansa ha estat premiada per la Cambra de Comerç de Barcelona a Osona per la seva trajectòria industrial i enfocament en la sostenibilitat i innovació.
Premi Trajectòria empresarial: Frigorífics Ferrer
Frigorífics Ferrer va ser fundada el 1924 com una peixateria familiar a Vic i, amb el temps, va expandir-se per Osona i el Ripollès amb serveis de repartiment a l'hostaleria. A partir dels anys 70, va apostar pel congelat i fresc, i des de 2010 va iniciar una expansió nacional amb centres a Mercabarna, València i Madrid. Actualment, amb la quarta generació al capdavant, l'empresa celebra els seus 100 anys amb un creixement sostingut i un enfocament en la sostenibilitat. La Cambra ha premiat a Frigorífics Ferrer per la seva trajectòria empresarial, així com per la seva perseverança i ambició que l'han posicionat en un dels líders del sector a nivell estatal.