La cadena d’entrepans Viena s’instal•la a Vic

El primer establiment de l’empresa a la comarca contracta unes 40 persones.

Publicat el 04 de juny de 2009 a les 13:56



Viena ha inaugurat aquest dimecres el seu primer local a Vic. L’acte ha comptat amb la presència del regidor de comerç de l’Ajuntament de Vic,  Jaume Puig, qui ha realitzat la darrera visita d’obres acompanyat del president d’Establiments Viena, Silvestre Siscart i Font, del seu vicepresident, Pere Llorens i Serra, i del director general de la companyia, Marc Siscart i Busquets.

Ubicat a la carretera de Manlleu, 56-58, el nou Viena és un xalet de nova construcció amb aparcament gratuït i autoviena, un sistema de venda que et permet comprar sense baixar del cotxe. La construcció i equipament de l’edifici ha suposat una inversió per part de la companyia de 2 milions d’euros. Es tracta del primer local Viena a la comarca d’Osona i del 32è de la cadena.

El nou local té una superfície de 986m2 distribuïts en tres plantes i compta amb una capacitat de servei per a 212 comensals. Estarà obert tots els dies de l’any de les 8:00h a les 23:30 h (divendres i dissabtes fins les 0:30h) i tindrà una plantilla de 40 treballadors, la majoria ciutadans de Vic, Manlleu en segona instància i també alguns de poblacions del voltant com Torelló, Centelles, La Garriga, o Tona.

Durant la visita, Silvestre Siscart ha remarcat la satisfacció que suposa per a la companyia obrir aquest nou establiment, més enguany que Viena celebra el seu 40è aniversari. “Són 40 anys lluitant per mantenir la qualitat tant, en el producte com en el servei”, ha declarat el seu president qui a la vegada ha afegit que “volíem oferir als vigatans una proposta gastronòmica a base d’entrepans de la màxima qualitat”.

La carta

Viena oferirà la mateixa carta de productes que ja se serveixen a la resta d’establiments: una extensa gamma d’entrepans freds i calents, més d’una cinquantena, elaborats amb productes tradicionals de la nostra terra com és el pa amb tomàquet. A més amplia la seva oferta amb amanides, croissanteria i cafeteria. Per garantir la màxima qualitat, base de la filosofia de l’empresa, Viena controla tot el procés de fabricació dels seus productes, des de la selecció acurada de les matèries primes, a l’elaboració dels productes carnis i embotits i del pa.

Com tots els Viena, el local de Vic comptarà també amb una trentena d’entrepans, alguns dels quals es poden preparar amb pa sense gluten, per als celíacs.  

La qualitat d’un dels seus entrepans fou reconeguda pel diari neoyorquí “The New York Times”, l’octubre de 2006, per un dels seus crítics gastronòmics, en Mark Bittman, en un article on qualificava la flauta d’ibèric del Viena com “probablement el millor entrepà del món”.

Sobre Establiments Viena

Establiments Viena, S.A. és una empresa de restauració, de capital 100% català, fundada al 1969 a Sabadell. Des dels seus inicis la seva filosofia ha estat el compromís en oferir als clients productes de la millor qualitat, en un marc acollidor i amb un servei ràpid. D’aquí l’eslògan de “Per menjar bé, bo i ràpid” que identifica molt bé els valors que caracteritzen la companyia des de fa 40 anys i que encara avui es mantenen.

En el decurs d’aquests 40 anys Establiments Viena, S.A. ha anat creixent i ampliant la xarxa de locals, sent líder de mercat als emplaçaments on es localitza. En l’actualitat compta amb 32 establiments repartits arreu de Catalunya i Andorra: Sabadell (6), Terrassa (3), Barcelona (2), Granollers (2), Tarragona (3), Reus (2), Platja d’Aro (1), Girona (1), Andorra (1), Manresa (1), Mollet (1), Olot (1), Castellar del Vallès (1), Sant Cugat del Vallès (1), Montcada (1), Salt (1), Blanes (1),  Montmeló (1), Tortosa (1) i ara Vic (1). D’aquí a finals d’any Viena té previst obrir un nou establiment a Reus.

La cadena de restauració Viena va tancar l’exercici 2008 amb una facturació de 70,2 milions d’euros, un 9% més que l’any 2007. Aquest increment dóna continuïtat al model de creixement sostingut que l’empresa ha volgut impulsar des dels seus inicis. La seva plantilla supera ja els 1.400 treballadors.

-----------
La cadena Viena obre a Vic el seu 32è establiment i no frenarà la seva expansió tot i la crisi econòmica 
ACN // 03.06.2009 

Vic (ACN).- El president de cadena catalana de menjar ràpid Viena, Silvestre Siscart, assegura que la crisi econòmica no frenarà els plans d'expansió de la companyia. Siscart, en declaracions a l'ACN, diu que la conjuntura econòmica només farà però que el nivell d'obertura de nous establiments no sigui tant important com els darrers anys però sense aturar-lo: “Si abans obries quatre establiments cada any ara potser n'hauràs d'obrir dos” diu Siscart. Les previsions són que Viena vengui aquest any entre un 3 i un 4% més que l'any anterior. Aquest fet vindrà marcat perquè aquest exercici es compta amb més establiments.

Viena ha inaugurat aquest dimecres el seu nou establiment a Vic, situat a la carretera de Manlleu. El nou establiment ha suposat una inversió de 2 MEUR. El local té una superfície de 986 metres quadrats i tindrà una plantilla de 40 treballadors. Aquest és el 32é establiment que posa en funcionament Viena. Siscart admet que fa temps que buscaven un emplaçament a Osona però els manca trobar la ubicació “idònia”.

Entre els projectes més imminents de Viena hi ha l'obertura d'un establiment periurbà a Reus (Baix Camp). Actualment la cadena disposa d'un establiment al centre de la població tarragonina. L'altre operació apunt de tancar és la implantació en centres comercials de Barcelona. Per Siscart actualment s'estan “tancant condicions” però si l'operació tira endavant l'objectiu passa per obrir aquests dos o tres establiments durant aquest mateix any 2009.

Respecte a l'opció que el grup acabi apostant per obrir establiments amb règim de franquícia, Siscart admet que ho tenen “al cap” però per ara no s'han decidit a fer el pas. El dirigent empresarial diu que segueixen creient amb la gestió directe per “raons econòmiques” i de “quadres humans”. Tot i això el president de Viena no descarta implantar aquesta opció per poder “créixer més ràpid”.

Siscart admet que en els establiments de menjar ràpid l'efecte de la crisi és menor que no pas en d'altres segments. El president de Viena diu que són dels sectors que “menys” es poden queixar perquè tot i una lleugera retallada estan “capejant” bé la situació. El seu producte, diu el president de la companyia, no és un gran luxe sinó que la majoria de ciutadans “poden permetre's” passar puntualment pels seus establiments fet que provoca una retallada de l'activitat però menys brusca.

Tot i que en global es vendrà entre un 3 i un 4% durant el 2008 comparativament amb els mateixos establiments, la recaptació tindrà un descens estimat d'un 2%. Aquesta quantitat, admet Siscart, no és “molt significativa”. L'empresa va tancar el 2008 amb una facturació de 70, 2 milions d'euros, un 9% més que l'any anterior.