Vic es posiciona en contra el decret de menjadors escolars

La plataforma SOS Menjadors d'Osona porta al ple una moció per aturar la iniciativa d'Ensenyament

Els concentrats per demanar que s'aturi el decret de menjadors escolars es van trobar amb els que protestaven contra el feixisme.
Els concentrats per demanar que s'aturi el decret de menjadors escolars es van trobar amb els que protestaven contra el feixisme. | Josep M. Montaner
04 de desembre del 2018
L'Ajuntament de Vic s'ha posicionat en contra els treballs d'elaboració i aprovació del decret de menjadors que està impulsant el Departament d'Ensenyament, encapçalat Josep Bargalló (ERC). Ho va fer amb l'aprovació d'una moció per unanimitat que demana que s'aturi l'elaboració d'aquest document i que va presentar el portaveu de SOS Menjadors Osona, Xevi Mas. El representant de l'AMPA Sentfores explicava que com a pares i mares "tenim la mala costum de decidir sobre l'alimentació i sobre el temps educatiu dels nostres fills". "Un dret que ens podria treure aquest decret o podria quedar en un paper secundari", afegia.

En aquest sentit, remarcava que "les aparentment bones intencions de l'articulat -inclusivitat, productes de proximitat, de producció ecològica, etc- queden diluïdes quan la gestió de l'espai migdia entra a concurs públic i potencialment podrien gestionar grans empreses privades". "Ens agradaria que se'ns tingués en compte", concloïa Mas. El portaveu estava acompanyat per una desena de persones més.
 

Xevi Mas, llegint la moció durant el ple de Vic Foto: Josep M. Montaner


Des d'ERC-Som Vic, Joan Ballana, explicava que el nou esborrany recollia els punts de la moció. "La realitat ens fa pensar que no serà un decret imminent", deia el regidor, situant-lo a l'inici del curs 2020-2021. "El segon esborrany fa referència als enunciats d'aquesta moció i tenim temps suficient per incorporar el debat", apuntava.

Per la seva banda, Josep Anglada, de Plataforma Vigatana, explicava que "s'ha de tenir en compte la veu de les AMPAs" i per això s'ha d'aturar. La regidora de Capgirem Vic, Katia Juncks, explicava que el nou decret "té unes intencions que l'articulat no té". "Aquest decret fa trampes i per això l'hem d'aturar", deia la regidora, remarcant que "no volem que es negociï amb el menjar i hem de respectar les famílies que no el volen".

Des de l'equip de govern, Àlvar Solà (PDECat), va mostrar el seu suport perquè sigui "garantia de proximitat i de menjar saludable". "El departament ha corregut massa i massa sol", deia el regidor Arnau Martí, que va presentar la moció amb el seu partit Vic Per a Tots. "Els projectes d'autogestió s'han de preservar", explicava el regidor, remarcant que es tracta d'un "temps educatiu complementari".
 

Arnau Martí, durant el ple de Vic Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a