«QRM Institute busca maneres més impactants per fer guanyar competitivitat als clients»

Sergi Mussons i Irene Serrabassa apunten que l'empresa vol ser "un referent a la península en formació avançada al voltant de l'agilitat organitzativa"

Sergi Mussons i Irene Serrabassa, de QRM Institute
Sergi Mussons i Irene Serrabassa, de QRM Institute | Josep M. Montaner
Carles Fiter
13 de febrer del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 9:15h
Osona.com, en col·laboració amb el Consell Empresarial d'Osona (CEDO),, entrevista Sergi Mussons, director de QRM Institute, i Irene Serrabassa, directora de Proach (una divisió pròpia de QRM) a la secció "Empresaris d'Osona". Així es vol conèixer les companyies de la comarca, les seves necessitats i els seus reptes, entre altres.


QÜESTIONARI QRM INSTITUTE
Responen Sergi Mussons i Irene Serrabassa


- Breu història de l'empresa

QRM Institute va néixer el 2013, després d'un any de preparar-nos molt per fer aquest salt. La inquietud professional d'emprendre un negoci propi des de l'experiència en l'àmbit industrial d'en Sergi i de Recursos Humans de la Irene, aportant el nostre coneixement, les inquietuds professionals i la vocació de servei, ens va motivar a fer realitat la consultoria. Ens formem contínuament i constantment ens posem a prova. Des dels inicis formem part d'un grup de consultores independents de nou països europeus que formem la xarxa QRM Institute Europa, que ens permet certificar oficialment amb la metodologia.

- Quina és la seu i ubicació de la companyia?

- Disposem de dues oficines físiques: la principal a Vic, on hi ha les oficines, sales de formació, d'entrevistes i sessions de coaching; i una altra a Barcelona. Estem treballant en un futur pla d'expansió a Espanya.

- Quina activitat desenvolupa QRM Institute?

- Tenim tres enfocaments principals, que es complementen i es reforcen mútuament: consultoria, formació i selecció. És una entitat oficial que persegueix introduir a les empreses estratègies basades en l'agilitat, com les que utilitzen Zara o Harley Davidson. Les metodologies més usades són QRM pels processos i Agile per projectes. Alhora tenim programes formatius amb moltes edicions a Catalunya, com el Líders de Producció, (enfocat a responsables o encarregats de producció), i per la gran demanda dels nostres clients hem creat el Líders de Manteniment i el Líders de qualitat.

QRM té una divisió pròpia que, pel seu creixement, hem necessitat posar-li nom propi: Proach. Aquesta àrea està més específicament orientada a les persones. Per una banda, tenim l'àrea de selecció, executive search i desenvolupament del talent, on busquem el perfil que més encaixi a l'organització. I l'altra branca de Proach té com a objectiu transformar empreses per assegurar que totes les persones que hi treballen estan altament implicades i que l'estructura dedicada a la gestió i control és mínima. Alhora fem formacions i intensius a empreses per ajudar-les a transformar, per exemple, el seu lideratge, com el programa Engaged team leadership.

- Quantes empreses assessoren anualment?

- Anualment assessorem unes 200 organitzacions, gran part de territori català i espanyol. De la comarca d'Osona, unes 50, que cada any confien en nosaltres, tant en els seus projectes més importants com en l'assessorament puntual, ja que creuen en el nostre criteri i experiència. Tenim uns clients molt fidels dels quals n'aprenem molt.

- Quant ha facturat aquest 2018 i quant preveu facturar el 2019?

- Des que vam començar no hem parat de créixer. L'embranzida més important ha estat durant els últims quatre anys, amb un creixement anual del 70%. El 2018 vam facturar 585.000 euros i tenim la previsió, aquest 2019, de facturar un 30% més.

- Quants treballadors hi ha en plantilla?

- Actualment som 10 persones i tres més que col·laboren com a externs. Estem especialment orgullosos de l'equip que tenim, ja que han confiat en nosaltres i els hi devem, en gran part, tot el que som. Creuen en el projecte i en allò que oferim i són els primers a implicar-se al 100%.

- Quin mercat té?

- Treballem sobretot en territori català, aquí tenim un país molt ric en indústria. El 60% és dins territori català, un 30% del qual és a la comarca d'Osona. El 10% restant és a Espanya i en altres països.

- Quines necessitats té l'empresa?

- Busquem perfils diferents, des d'enginyers, psicòlegs, experts en màrqueting o administratius. Però el que és més important a QRM és que siguin persones que busquin treballar en la cultura Teal que promovem, també, als nostres clients: estructures planes, persones responsables, autogestió personal i en equips, pro activitat i amb ganes de reptes i nous projectes diàriament.

- Què demaneu a la comarca?

- La comarca ens va ajudar molt als nostres inicis. Creacció va ser clau per donar-nos a conèixer, ells van ajudar molt a establir-nos i es van preocupar que tinguéssim una estructura de negoci clara i sòlida, promovent els nostres serveis.

- Quins futurs reptes té l'empresa?

- Estar més al dia que ningú, ser l'assessor expert de l'empresa industrial que sap exactament què li convé en tot moment. Busquem les maneres més impactants per fer guanyar competitivitat als nostres clients per sobre del seu sector. I no parlem precisament de preu, això ho deixem pels països emergents. Quan allò que fem ho comencen a fer d'altres, cal començar a deixar-ho i tornar a obrir camí a nous mètodes, sistemes i maneres de veure i entendre l'empresa. També seguim les persones, quan apareix una nova generació busquem la manera d'adaptar la cultura de l'empresa perquè aquests s'hi trobin a gust i el seu rendiment sigui òptim. Volem ser un referent a la península en formació avançada al voltant de l'agilitat organitzativa i la velocitat.
Arxivat a