L'Ajuntament de Vic dona la benvinguda a Marta Rovira

El consistori vigatà, amb l'alcalde Albert Castells al capdavant, ha preparat aquest dissabte una rebuda institucional a la secretària general d'ERC

Marta Rovira signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic, aquest dissabte a la tarda.
Marta Rovira signant el llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic, aquest dissabte a la tarda. | Bernat Cedó
13 de juliol de 2024, 18:17
Actualitzat: 17 de juliol, 12:04h

Marta Rovira trepitjava Vic, la seva ciutat natal, aquest divendres, després de més de sis anys a l'exili. Després d'una parada improvisada a la plaça Major de la capital d'Osona, la secretària general d'ERC va anar a la residència dels seus pares, on l'esperaven família i amics. Una rebuda molt esperada, íntima i discreta.

Aquest dissabte, la ciutat que l'ha vist créixer també li ha donat la benvinguda. A dos quarts de sis de la tarda, Rovira ha arribat a l'Ajuntament de Vic, on se li ha preparat una rebuda institucional encapçalada per l'alcalde Albert Castells i amb presència dels regidors i regidores del ple vigatà. També hi han estat presents, entre altres personalitats, l'expresidenta del Parlament i exalcaldessa de Vic, Anna Erra o el senador d'ERC, també vigatà, Josep Maria Reniu.

L'expectació al carrer Ciutat número 1 era màxima minuts abans que Marta Rovira gires la cantonada que condueix, des de la plaça Major, a l'entrada de la Casa Consistorial. Un esclat d'aplaudiments ha precedit les salutacions. El primer que han vist els seus ulls un cop dins de l'Ajuntament han estat els Gegants i el bestiari de la ciutat, que presideixen el vestíbul.

marta rovira rebuda insittucional ajuntament vic bernat cedo nacio osona1
Marta Rovira i Albert Castells al balcó de l'Ajuntament de Vic.Bernat Cedó

El batlle vigatà l'ha guiat fins al despatx d'alcaldia, on Rovira ha signat el llibre d'honor de l'Ajuntament de Vic. Un escrit en el qual ha expressat l'estima i l'agraïment a la ciutat per la seva solidaritat, "essencial per superar la llunyania i la injustícia".

L'alcalde també l'ha obsequiat amb el Pessic de Sant Miquel, el nou dolç que la ciutat vol popularitzar durant la Festa Major –celebrada tot just fa una setmana- i amb dos rams d'espígol, una per a Rovira i un altre pels seus pares. Tot seguit, autoritats i acompanyats han pogut gaudir d'un moment de pausa i intimitat sense els focus de les càmeres.

En obrir-se de nou les portes de la Sala de Consellers, arribava el gran moment: el camí cap a la plaça de la Catedral, on s'ha preparat un acte de benvinguda popular a la vigatana.

Arxivat a