Marta Rovira ja és a casa, a Vic

La secretària general d'ERC ha trepitjat la seva ciutat natal aquest divendres al migdia, després de més de sis anys d'exili a Ginebra

Marta Rovira, aquest migdia a la plaça Major de Vic.
Marta Rovira, aquest migdia a la plaça Major de Vic. | Hugo Fernández
12 de juliol del 2024
Actualitzat el 13 de juliol a les 17:44h

Marta Rovira ja és a Vic, la seva ciutat natal, posant fi, així, a més de sis anys d'exili. Ha arribat a la capital d'Osona aquest migdia. La primera parada -improvisada i ràpida- l'ha fet a la plaça Major per immortalitzar el moment i, seguidament, a casa els seus pares, on l'esperaven familiars i "les amigues de tota la vida, les 'Free Rovira'", tal com les ha batejat la mare. Visiblement emocionada, l'abraçada més intensa ha estat amb els pares, en una rebuda discreta i íntima que, els veïns del barri que l'han vist créixer, també esperaven amb expectació des dels balcons.

La secretària general d'ERC va sortir en cotxe des de Ginebra el dijous. Aquella nit va fer cap a Ribesaltes, al Rosselló, acompanyada del seu espòs, Raül Presseguer, i també d'altres companys a l'exili com el diputat d'ERC Ruben Wagensberg, el vicepresident d'Òmnium Cultural Oleguer Serra, i del periodista de La Directa Jesús Rodríguez.

Aquest divendres al matí la comitiva ha travessat la frontera i, a Cantallops, s'ha oficiat la benvinguda oficial amb presència de diversos líders polítics, amics i familiars, entre els quals hi havia nombrosos representants de la comarca d'Osona, entre altres, Isaac Peraire, Joan Carles Rodríguez o la regidora d'ERC Vic i gran amiga de Marta Rovira, Maria Balasch, qui estava visiblement emocionada.

Les xarxes socials s'han omplert de missatges d'il·lusió per la tornada a la ciutat de Rovira. Entre altres, el mateix Ajuntament de Vic, a través del seu compte oficial a X, ha donat la benvinguda a la secretària general d'ERC: "Després de sis anys d'exili, celebrem la teva tronada a Catalunya. A la teva ciutat natal, Vic, t'esperem amb els braços oberts i amb molta il·lusió per retrobar-nos".

Aquest dissabte, se li ha preparat un acte de benvinguda a Vic, a dos quarts de set de la tarda a la plaça de la Catedral. Abans, a dos quarts de sis de la tarda, l'Ajuntament de Vic ha preparat una rebuda institucional, on assistiran l'alcalde Albert Castells, els regidors i regidores del consistori, Anna Erra o el senador d'ERC Josep Maria Reniu, entre altres personalitats.

Arxivat a