Arnau Rovira demana suport al nou Govern de Salvador Illa: «Si Manlleu no avança, Osona es para»

L'alcalde de la capital del Ter envia una carta al president de la Generalitat reivindicant el desdoblament de l'R3, millores en el transport públic, un nou CAP i un nou institut-escola o l'anhelada comissaria de Mossos d'Esquadra

Arnau Rovira, alcalde de Manlleu
Arnau Rovira, alcalde de Manlleu | Adrià Costa Rifà
Redacció
30 d'agost de 2024, 09:53
Actualitzat: 9:53h

L'Ajuntament de Manlleu ha fet pública la carta que el passat 16 d'agost, l'alcalde de vila, Arnau Rovira, va enviar al president de la Generalitat de Catalunya, Salvador Illa, per a demanar suport i treball conjunt amb el nou Govern.

Entre altres, l'escrit posa el focus en la mobilitat i les comunicacions de la capital del Ter, la seguretat ciutadana, les inversions pendents per a la ciutat o la inclusió de Manlleu a la nova Llei de Barris de Catalunya.

D'aquesta manera, Rovira reclama la millora dels serveis de transport públic des de Manlleu fins a Barcelona, el desdoblament de l'R3, un nou CAP, un nou institut-escola o l'anhelada comissaria de Mossos d'Esquadra per a donar cobertura, també, a Osona Nord.

"Tenim un compromís amb la ciutadania per revertir la situació socioeconòmica de la vila", insisteix Arnau Rovira, tot remarcant que "si Manlleu no avança, Osona es para".

En aquesta línia, l'escrit detalla la importància de "revitalitzar una ciutat que va ser puntera i tan potent industrialment a Catalunya". Tanmateix, posa de manifest les dificultats econòmiques del consistori per a tirar endavant els projectes pendents, una situació que la corporació municipal atribueix, en part, "a la manca de creixement econòmic dels últims 20 anys".

Per tot plegat, l'alcalde de Manlleu demana el suport de la Generalitat –"Estem tirant endavant polítiques transformadores sobretot amb el suport de la Diputació de Barcelona"- i proposa a Salvador Illa "elaborar un pla conjunt per aquest mandat".

Arxivat a