​La reactivació econòmica, una de les prioritats del govern de Manlleu

El consistori treballa en la modernització de les zones industrials, el projecte de la Ronda Nord o en la posada en marxa d'un pla estratègic perquè el municipi s'erigeixi en referència comarcal a tots els nivells

El govern de Manlleu vol que la vila esdevingui un centre d'influència, en tots els àmbits, a la comarca d'Osona.
El govern de Manlleu vol que la vila esdevingui un centre d'influència, en tots els àmbits, a la comarca d'Osona. | Adrià Costa
03 de gener del 2024
Actualitzat el 12 de gener a les 15:38h
La reactivació de l'economia és un dels principals objectius de l'equip de govern de la capital del Ter, tal com explicava el seu alcalde, Arnau Rovira, pocs dies abans de tancar l'any. Des del consistori posen el focus en la modernització de les zones industrials del municipi, com el polígon del Pla del Mas o del Verdaguer. Pel que fa al primer, el batlle manlleuenc detalla que s'està complint amb el calendari de les obres i la finalització de les actuacions es preveu per l'estiu d'aquest 2024.

Rovira subratlla que des de l'Ajuntament s'està treballant en el projecte de la Ronda Nord, uns treballs que s'haurien de finançar a partir de la venda de patrimoni municipal. En aquesta línia, es tractaria de la venda de les parcel·les del polígon del Pla del Mas, que sortiran a subhasta entre gener i febrer d'aquest nou any. A més, el consistori treballa amb institucions supramunicipals per explorar noves vies complementàries d'inversió i alternatives de finançament.

Paral·lelament, s'està visitant empreses –del municipi i de la comarca- "per veure quines necessitats tenen a curt, mitjà i llarg termini", apunta l'alcalde: "Quan empreses de la comarca tinguin la necessitat de créixer i no puguin fer-ho allà on estan, que trobin a Manlleu un lloc ideal".

Un pla per "sacsejar fort" Manlleu

Per a fer possible la reactivació de la capital del Ter, l'Ajuntament té un pla: el Manlleu React. En aquesta línia, és crear una comissió formada per una quinzena de professionals del territori vinculats a diferents àmbits que assessoraran i participaran en "repensar i redissenyar" el Manlleu del futur a través d'un enfocament innovador i estratègic, perquè el municipi s'erigeixi en referència comarcal a tots els nivells. "Volem tornar a posar Manlleu a on es mereix, sacsejar fort la ciutat", subratlla Rovira.