Els resultats del 12-M a Osona i al Lluçanès, carrer a carrer: a qui han votat els teus veïns?

El mapa interactiu més detallat d'aquestes eleccions permet consultar quin és el partit amb més suport i quants vots obté cada candidatura a cada secció censal de tots els municipis d'ambdues comarques

12m mapa carrer carrer vic
12m mapa carrer carrer vic
Redacció
13 de maig del 2024
Actualitzat a la 13:42h

Les eleccions d'aquest diumenge 12 de maig, més enllà de la victòria del PSC a Catalunya o de la de Junts a Osona i al Lluçanès, també permeten analitzar el context actual a través de diferents lectures en profunditat. Una d'elles és conèixer què han votat els electors de cada municipi, barri o carrer al màxim detall.

Per exemple a Vic, aquest 12-M no hi ha hagut sorpreses i Junts s'ha imposat com a primera força amb el 43,34% dels vots –de fet, ha estat així des de les eleccions del 1980-. El segon partit més votat a la capital d'Osona és el PSC amb el 15,36% dels suports, mentre que ERC perd votants i se situa com el tercer partit de la ciutat amb 11,74% dels vots –l'any 2021 va ser segona força-. Per la seva banda, seguint el mateix patró que a la resta de municipis de la comarca, Aliança Catalana agafa embranzida i es posiciona com a quarta força (8,57%) i la CUP retrocedeix a la cinquena posició (6,30%), per davant de PP (4,74%), Vox (3,59%) i Comuns (3,22%).

Però, quina força política ha guanyat, per exemple, a cada secció censal de la capital d'Osona? Majoritàriament, els veïns i veïnes de la ciutat han donat suport a Junts, però en alguna illa d'habitatges també s'ha imposat el PSC. En el següent mapa interactiu podràs consultar les dades a escala de seccions censals i esbrina així a quins partits donen suport els teus veïns més pròxims.

En cas que una finestra emergent dificulti la navegació, aquesta desapareix clicant a alguna zona sense dades, sigui al mar o altres territoris fora de Catalunya.

Arxivat a