Concurs gastronòmic a Folgueroles

Publicat el 06 de setembre de 2006 a les 14:10
 
 
DOSSIER DE PREMSA
II Concurs gastronòmic "La Coca del Mossèn a la cuina"
Festa Major de Folgueroles 2006

Presentació del concurs
 
Després de l'èxit de participació i convocatòria, de la primera edició del concurs de cuina celebrat l'any passat, dins els actes de la Festa Major de Folgueroles. Els presentem la celebració de la segona edició del concurs "La Coca del Mossèn a la cuina", en el marc immillorable dels jardins de Can Dachs.

Partint de la idea d'un dels  plats emblemàtics del receptari català com és la coca de recapte, es buscarà "la millor Coca" elaborada utilitzant com a base el pa més popular del poble.

Antigament els ingredients principals de les coques de recapte eren la farina, l'oli d'oliva i les delicies de l'horta. L'únic ingredient obligatori serà la utilització com a base de la Coca del Mossèn,  que facilitarà l'organització a cada participant. Els altres ingredients seran de lliure elecció; es podran utilitzar: verdures, carn, peix, dolços... Sempre i quan, tots els ingredients que formin el plat siguin comestibles.
 
Inscripcions del concurs
 
Les inscripcions es realitzaran al Forn Sant Jordi situat al carrer Atlàntida nº 8 de Folgueroles, fins el dia 9 de setembre, on es farà el lliurament de mitja coca perquè els participants facin les seves creacions.
 
Presentació dels plats
 
Els plats s'han de presentar el dilluns dia 11 de Setembre, a les 11.00h. en els jardins de Can Dachs. S'han d'elaborar dues coques una per la foto i l'altre per la degustació del jurat.

Juntament amb el plat s'entregarà en un sobre tancat les dades del concursant, que es numerarà junt amb el plat. Així mantenim l'anonimat dels participants. Els participants en la categoria infantil posaran una (I) al costat del numero que s'els adjudiqui.

L'acte estarà conduït i presentat igual que en la passada edició per Xavier Obon. Un cop finalitzat el concurs, el públic assistent podrà tastar les coques que s'hagin presentat.

El jurat:
Estarà format per 6 persones:
• Pep Poblet (Músic)
• Antoni Noguer (Excm. Sr. Alcalde de Folgueroles)
• Mar Ulldemolins (Actriu que interpreta la Mònica de Ventdelplà a TV3)
• Nandu Jubany (Restaurant Can Jubany 1 estrella a la Guia Michelin)
• Núria Cortines (Crítica gastronòmica del setmanari Osona Comarca)
• Xevi Puigsesllosses (Forn Sant Jordi)
 
Puntuació:
Es valorarà sobre un total de 50 punts
La presentació (10 punts)
L'originalitat (10 punts)
L'elaboració (10 punts)
El gust (20 punts) 
 
Premis:
1º Classificat:  Un Menú degustació per a dues persones en el restaurant Can Jubany + un lot de vins
2º Classificat: Un Menú degustació per a dues persones en el restaurant La Troballa + Un lot de vins
3º Classificat:  Una panera de la Taula de Savassona + Un lot de vins
Premi a la millor coca infantil:        
Hi haurà un premi especial d'una bicicleta a la millor coca infantil elaborada per un menor de 14 anys.