Amb aquest guardó, Foment del Treball vol reconèixer la iniciativa, l’esforç i la capacitat d’innovació de Casa Tarradellas, i destacar com el seu treball ha contribuït en l’evolució i la competitivitat del sector empresarial català. El premi Carles Ferrer Salat presenta la trajectòria de Casa Tarradellas com a exemple de companyia renovadora de l’economia del país, així com el seu paper creatiu i d’impuls de projectes de millora i eficiència productiva.
Foment del Treball promou aquests premis anuals amb el nom de Carles Ferrer Salat, per mantenir l’esperit d’aquest líder empresarial català en aspectes com l’obertura i el diàleg. A banda del premi a la trajectòria empresarial, les categories guardonades han estat Empresari de Futur, Internacionalització, Eficiència Energètica, Nous Productes i Serveis, Tecnologia Aplicada a l’Empresa, Satisfacció del Client i Formació a l’Empresa.
30 anys de trajectòria de Casa Tarradellas
Casa Tarradellas, amb la seva empremta familiar, ha passat de ser un petit obrador el 1976 a una de les 10 primeres empreses espanyoles d’alimentació més recordades entre els consumidors.
La trajectòria de Casa Tarradellas ve marcada per una constant innovació: primer amb l’espetec, després presentant el paté en envàs de vidre i més tard amb el pernil cuit en fines llenques. Sens dubte, però, el salt més important va venir l’any 1998 amb el llançament al mercat de la primera pizza refrigerada. Un moment clau també per l’empresa ja que va suposar la seva transformació d’una empresa del sector càrnic al sector de l’alimentació. Avui, un 55% de la facturació de l’empresa són productes elaborats a base de pa i el 45% restant són productes càrnics.
Casa Tarradellas va tancar el 2007 amb una facturació de 510 milions d’euros, un 8’5% més que l’any anterior. Actualment, té 1.280 treballadors distribuïts en els quatre centres de producció que té a Gurb i està en fase de construcció un cinquena planta de producció, que crearà un centenar de nous llocs de treball.
Foto, lliurament del premi a la trajectòria: (d’esquerra a dreta) Josep Puigbó, presentador de la gala; Joan Rossell, president de Foment del Treball; Jaume Blancafort, president del Federació Catalana d’Indústries de la carn (FECIC); Josep Terradellas, president de Casa Tarradellas; i Antonio Fayos, director de Bankinter Catalunya.
