08
de març
de
2023, 11:00
Comença la segona fase del projecte L'escola es cuina al barri, una iniciativa de La Comunalitat de Vic i l'ACVIC Centre d'Arts Contemporànies, juntament amb la col·laboració del Casal Claret, una proposta que té per objectiu promocionar el comerç de proximitat dels barris del sud de Vic.
Durant el primer trimestre de l'any, uns 150 alumnes de cinc escoles de la ciutat, han treballat propostes d'intervenció artística a diferents aparadors d'establiments d'alimentació dels barris del sud de la ciutat, uns dissenys basats en un ingredient de cada establiment necessari per a l'elaboració de dos plats tradicionals de la cuina marroquina i catalana: la harira i les torrades de Santa Teresa.
A partir d'aquest dijous 9 de març començarà la segona fase del projecte, en la qual pot participar tota la ciutadania. A través d'una ruta-gimcana, es tracta de recórrer els deu comerços participants en l'activitat per aconseguir els ingredients necessaris per a fer els dos plats. Cada botiga segellarà als participants una butlleta, i un cop completa, a més d'obtenir tots els ingredients per a cuinar els dos plats, es rebrà un obsequi.
Mar Cañellas, de la Comunalitat de Vic, explica que el projecte busca donar visibilitat "a les economies arrelades al territori", a més de "reforçar el sentit de pertinença al barri, trencant barreres culturals a través de la cuina".
Durant el primer trimestre de l'any, uns 150 alumnes de cinc escoles de la ciutat, han treballat propostes d'intervenció artística a diferents aparadors d'establiments d'alimentació dels barris del sud de la ciutat, uns dissenys basats en un ingredient de cada establiment necessari per a l'elaboració de dos plats tradicionals de la cuina marroquina i catalana: la harira i les torrades de Santa Teresa.
A partir d'aquest dijous 9 de març començarà la segona fase del projecte, en la qual pot participar tota la ciutadania. A través d'una ruta-gimcana, es tracta de recórrer els deu comerços participants en l'activitat per aconseguir els ingredients necessaris per a fer els dos plats. Cada botiga segellarà als participants una butlleta, i un cop completa, a més d'obtenir tots els ingredients per a cuinar els dos plats, es rebrà un obsequi.
Mar Cañellas, de la Comunalitat de Vic, explica que el projecte busca donar visibilitat "a les economies arrelades al territori", a més de "reforçar el sentit de pertinença al barri, trencant barreres culturals a través de la cuina".