El primer Pla Feminista d'Osona i el Lluçanès tindrà una vigència de quatre anys

L'objectiu de la iniciativa és combatre les desigualtats i discriminacions de gènere i LGTBIAQ+ en ambdues comarques

Presentació del primer Pla Feminista d'Osona i el Lluçanès.
Presentació del primer Pla Feminista d'Osona i el Lluçanès. | Osona Acció Social
Redacció
22 de novembre de 2024, 09:00

En el marc dels actes per commemorar el 25-N -el Dia Internacional per l'Erradicació de la Violència vers les Dones- i amb l'objectiu d'inspirar un canvi estructural i social del territori, aquesta setmana s'ha presentat el primer Pla Feminista de les comarques d'Osona i el Lluçanès. La iniciativa -s'aprovava inicialment en el ple del mes de maig del Consell Comarcal- aborda les perspectives de gènere i LGTBIAQ+ amb una cinquantena d'accions recollides en un únic document estratègic que tindrà una vigència de quatre anys. El pla, elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, és fruit d'una metodologia participativa que ha implicat entitats, professionals i representants polítics de les dues comarques.

Amb aquest document, destaca la presidenta d'Osona Acció Social, Victòria Terricabras, s'obre un nou camí en l'anàlisi de les situacions que viuen les dones i les persones LGTBIAQ+ a casa nostra a través d'accions concretes que encaminen a revertir les desigualtats, les discriminacions i les violències. També en subratlla l'enfocament interseccional amb la finalitat d'abordar les múltiples discriminacions que poden afectar les persones per motius com l'edat, la diversitat funcional o l'origen.

En aquesta línia, la consellera delegada de Joventut, Dones i Igualtat del Consell Comarcal, Elisabet Contreras, reafirma que la diagnosi ha d'enfortir l'Oficina Tècnica d'Igualtat de Gènere i LGTBI+ d'Osona i el Lluçanès com a garant dels drets de les dones, infants i el col·lectiu LGTBI+, així com per acompanyar a eliminar les violències masclistes i LGTBi+fòbiques.

50 accions

El pla Feminista d'Osona i el Lluçanès s'articula al voltant de 50 accions que es recullen en cinc eixos estratègics d'actuació: la transversalitat i el feminisme inclusiu; l'economia feminista i la qualitat de vida; la visibilitat i la diversitat; la participació i l'apoderament; i l'erradicació de les violències.

En aquest sentit, cada municipi haurà d'aterrar a la seva realitat la iniciativa, que es caracteritza per a la creació d'una comissió de seguiment per garantir-ne la implementació i l'avaluació contínua. Ja hi ha 11 pobles i ciutats d'ambdues comarques adherides a la proposta per incorporar la mirada interseccional en les polítiques de totes les àrees municipals.

Arxivat a