Llum verda al primer Pla Feminista i LGTBI d'Osona i el Lluçanès

El Consell Comarcal ha aprovat inicialment el programa elaborat de manera transversal per diferents àrees i òrgans de l'ens, la regidoria d'Igualtat de Vic o el teixit associatiu d'ambdues comarques

El Consell Comarcal d'Osona ha celebrat la sessió plenària del mes de maig aquesta setmana.
El Consell Comarcal d'Osona ha celebrat la sessió plenària del mes de maig aquesta setmana. | Arxiu
31 de maig del 2024
Actualitzat el 05 de juny a les 18:13h

Entre aplaudiments de tots els consellers i conselleres presents, el ple del Consell Comarcal celebrat aquesta setmana ha aprovat inicialment el Pla Feminista i LGTBI d'Osona i el Lluçanès, un programa elaborat de manera transversal a partir d'un grup de treball motor en el qual han participat, entre altres, diverses àrees i òrgans de l'ens, la regidoria d'Igualtat de Vic o el teixit associatiu d'ambdues comarques.

El nou pla parteix de dos treballs anteriors -el Pla d'Igualtat de Gènere d'Osona i el Pla Marc per la igualtat per Raó d'Orientació Sexual i Identitat de Gènere a Osona- amb l'objectiu d'incloure les mirades de gènere i l'LGTBI+ en un mateix document.

La consellera de Joventut, Dones i Igualtat, Elisabet Contreras, explicava durant la sessió plenària del Consell Comarcal d'Osona que "la diagnosi i el disseny ha sigut una aposta ambiciosa" fruit de la col·laboració i el treball de diversos agents. "Ofereix una perspectiva interseccional per visibilitzar i conscienciar de les discriminacions que poden patir les persones, especialment les dones i persones LGTBI, per raons d'edat, diversitat funcional o l'origen", apunta Contreras.

En aquesta línia, el pla aprovat inicialment pretén "obrir un nou camí en l'anàlisi de les situacions que viuen les dones i les persones LGTBI+ a Osona i el Lluçanès" amb la finalitat d'implementar accions, programes i polítiques "que donin solucions reals i efectives en les situacions de discriminació que poden patir".

El document consta de cinc eixos de treball estratègics amb objectius i accions pròpies, un calendari i pressupost d'actuació per als pròxims anys. "El pla ha de garantir la viabilitat del seu desenvolupament i execució i ha de servir de guia pels ajuntaments d'ambdues comarques que podran adherir-s'hi i, així, definir el seu propi programa a partir del treball del Consell Comarcal", detalla la consellera.

D'altra banda, el document també defineix un espai per al seguiment i la implementació d'aquest a través d'una taula o comissió conduïda i coordinada des de l'Oficina d'Igualtat.

Arxivat a