L'Ultra Clean Marathon celebrada Osona recull 13.500 euros per a la conservació d'ecosistemes aquàtics

La cursa que uneix esport i medi ambient ha reunit una quarantena d'equips i més de 200 participats

Osona ha acollit la 7a edició de l'Ultra Clean Marathon.
Osona ha acollit la 7a edició de l'Ultra Clean Marathon. | UCM/Carles Iturbe
Redacció
24 de març de 2025, 11:01

Aquest dissabte ha tingut lloc a Osona la 7a edició de l'Ultra Clean Marathon, la cursa que uneix esport i medi ambient en un recorregut pels paisatges més emblemàtics de la comarca amb sortida i arribada a l'esplanada de l'Atlàntida de Vic. Enguany s'ha celebrat en el marc del Dia Mundial de l'Aigua i ha comptat amb una quarantena d'equips i 235 participants que han recorregut -corrent o caminant- els circuits de 60 km i 36 km.

Una edició sota la pluja que, aquest 2025, ha recollit un total de 13.500 euros que es destinaran a tres projectes de restauració i conservació d'ecosistemes aquàtics: a les riberes del riu Fluvià, a la bassa del Miracle i el barranc de Santes Creus.

L'equip més ràpid del recorregut de 60 km ha estat el Vedurna 1, mentre que el Vedruna 5 ho ha fet en el de 36 km. Els millors equips de l'UCM podran visitar les entitats ambientals responsables de les iniciatives on es destinaran els donatius perquè puguin conèixer de prima mà l'impacte positiu que han contribuït a generar.

Art, esport i medi ambient

Entre els objectes recollits s'han trobat des d'un vàter, un para-sol o pneumàtics, fins a envasos, paper, plàstic o burilles. Enguany, l'Escola d'Art de Vic ha aportat una perspectiva creativa transformant part dels residus recollits en escultures en forma de diagrames 3D, mostrant gràficament l'impacte dels diferents tipus de deixalles recollies durant l'esdeveniment. A més, paral·lelament a la cursa, desenes de persones s'han sumat a una neteja popular de residus al voltant del riu Gurri organitzada per l'Ajuntament de Vic.

Arxivat a