Un forner de Torelló guanya el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016

Una trentena de persones han estat guardonades amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari

Publicat el 18 d’octubre de 2016 a les 08:49
Actualitzat el 21 d’octubre de 2016 a les 09:44

La consellera Meritxell Serret amb els mestres artesans premiats Foto: Generalitat de Catalunya


El forner Miquel Saborit Vilà, de Torelló, ha estat guardonat amb el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016, que atorga el Departament d'Agricultura. Saborit representa la tercera generació de forners d'una empresa catalana amb 75 anys d'història que ha impulsat una nova concepció del treball a l'obrador i a la botiga.

El premiat al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador 2016 va recollir aquest dilluns a la tarda el seu guardó en un acte presidit per la consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, al Palau de Pedralbes. Durant l'acte, també van ser guardonades 30 persones amb el Diploma de Mestre Artesà Alimentari, un reconeixement a tota una trajectòria professional. Entre aquests hi havia també dos torellonencs: els cansaladers, carnissers i xarcuters Maria Teresa Plans Fíguls i Moisés Criballés Vilagrassa.

La consellera, acompanyada del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Antoni Díaz, va destacar la importància d'afavorir el relleu generacional i prestigiar l'artesania alimentària, "l'art de convertir els tresors que ens ofereix la nostra terra en productes sofisticats i singulars".

Per això, "cal premiar l'esforç d'aquells joves que fomenten actuacions innovadores i capdavanteres que esdevindran pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya", va dir Serret. La consellera també va destacar la importància de comptar, com a país, amb un teixit d'artesans alimentaris que ofereixen el valor de la tradició adaptat a les noves necessitats i oportunitats.

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va crear l'any 2003 aquest premi, dotat amb 3.000 euros, per guardonar l'esforç dels joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans.

El forner de Torelló

El premiat Miquel Saborit Vilà va impulsar, l'any 2007 un canvi empresarial que el va dur a establir un nou concepte de treball, amb nous mètodes de producció, una nova visió del servei al client, uns mètodes de gestió adaptats als nous temps i, sobretot, una aposta per la màxima qualitat.

Va crear un nou obrador artesà i, paral·lelament, va obrir la primera botiga amb degustació amb la nova marca comercial "Més k pa". Aquesta marca és un nou concepte de negoci que combina la venda tradicional de pa amb la degustació, la pastisseria selecta, la producció artesanal de gelats i orxata i un servei de càtering d'alt nivell per a empreses de la comarca d'Osona. Al cap de 2 anys, va obrir una segona botiga de 200 m2 a Manlleu.

Al llarg de la seva trajectòria professional, ha anat compaginant l'exercici de l'ofici amb els seus estudis en diverses escoles de fleca i pastisseria, ha participat en fòrums gastronòmics i ha assistit a diverses fires internacionals, entre d'altres.
 

Miquel Saborit Foto: Sabors.cat