Els ramats de xais havien estat un dels elements claus en la producció ramadera catalana i en la caracterització d'un paisatge i d'un estil de vida. També havien proporcionat un producte alimentari que encara molta gent identifica com la carn per excel·lència, fins al punt que la "carn", en abstracte, era la de xai. Però aquest sector va entrar fa anys en un clar retrocés degut a motius diversos, com ara els baixos preus de compra en origen i la inestabilitat de diversa mena que comporta el bestiar que cada dia ha de ser tret a pasturar.
Per recuperar la tradició culinària i la utilitat ecològica i econòmica de la ramaderia ovina, Rosa March ha escrit el llibre titulat La cuina del xai. Receptes per quedar bé i fàcils de fer. Una acció que, a través de la posada en valor de la carn de xai com a producte alimentari, vol obrir la mirada global sobre el tema. Ramadera a les Vilas,a Pruit, al Collsacabra, Rosa March presenta aquesta obra, editada per Viena Edicions, aquest dimarts, dia 22, al Casino de Vic, a les 19 h. La presentació serà a càrrec de Ferran de Muller i hi assistirà Pilarín Bayés, autora de les il·lustracions del llibre.
Un llibre en defensa de la cuina del xai
Rosa March, ramadera del Collsacabra, presenta la seva obra aquest dimarts al Casino de Vic
ARA A PORTADA
Publicat el 21 de novembre de 2016 a les 10:03
Actualitzat el 21 de novembre de 2016 a les 10:25
Et pot interessar
-
Societat Paisatges de postal: l'estiu arrenca calorós a Osona i el Lluçanès
-
Societat Núria Simon és la nova presidenta de Pimec Comerç Catalunya Central
-
Societat Una sortida cada 20 minuts: la línia de bus que uneix Vic, Manlleu i Torelló guanya 15 expedicions diàries
-
Societat La NASA concedeix una menció a una foto d'Emili Vilamala del meandre de Sant Pere de Casserres
-
Societat Una explotació de Viladrau ensenya tècniques per millorar la gestió de ramats a les noves generacions
-
Societat Advocats d'Osona adverteixen el MNAC i Cultura que presentaran una querella si tornen els murals de Sixena