Ada Colau tanca la porta a ser ministra

L'exalcaldessa de Barcelona evita topar amb Pablo Iglesias després de titllar-la d'autoritària i recorda a l'exlíder de Podem que "tenen un acord firmat amb Sumar"

Ada Colau, en imatge d'arxiu
Ada Colau, en imatge d'arxiu | ACN
Victor Rodrigo
26 d'octubre del 2023
Actualitzat a les 10:34h
"No vull ser ministra. No ho seré, he decidit no ser-ho". Són les paraules de sentència d'Ada Colau sobre la possibilitat d'incorporar-se en un futur govern de coalició liderat per Pedro Sánchez en el cas que aconsegueixi tirar endavant la investidura. En una entrevista a El Món a RAC1, l'exalcaldessa de Barcelona ha comparegut per respondre als "atacs personals" que li va propinar -a parer seu- Pablo Iglesias durant la jornada de dimecres.

Concretament, l'exvicepresident va titllar "d'autoritària" Colau perquè considerava que amenaçava Podem per no acceptar de primera mà el pacte amb el PSOE. "A mi em sap greu l'atac personal. Tots els anys que hem compartit i que sabem qui és realment l'adversari, aquesta sobreactuació no és correcta", ha dit l'anterior batllessa de la capital catalana. "No soc l'única que va pensar que tot va ser per tapar l'acord que va aconseguir Sumar amb el PSOE i que aportava tantes coses bones", ha explicat als micròfons de RAC1. "Just quan es presenta aquest acord, Pablo Iglesias sobreactua", ha sentenciat.

Colau, que ha insistit diverses vegades que "no vol entrar en temes personals", ha assegurat que "sempre s'han ajudat mútuament" davant dels atacs de l'extrema dreta. Alguns dirigents de Podem i Pablo Iglesias, que no té càrrec però actua com si ho fos, surten a qüestionar el lideratge de Yolanda Díaz o el fet de si haurien d'anar separats", ha especificat. També ha recordat que un membre de Podem, Nacho Álvarez, va ser l'encarregat de construir les negociacions entre Sumar i el PSOE per l'acord d'investidura presentat pels seus líders.

«No vull ser ministra»

Preguntada per si formaria part del nou consell de ministres de Pedro Sánchez i Yolanda Díaz -en el cas que el socialista aconsegueixi els acords d'investidura-, Colau ha assegurat que no vol ser ministra."He decidit no ser-ho", ha assegurat. Tot i així, ha confessat que "hi havia pressió ambiental" al seu entorn, tant personal com polític. "Em paraven pel carrer", ha afirmat, "no m'ho invento".

"El meu espai polític m'ha demanat proposar-me, de manera insistent", ha explicat Colau. Encara que tenia damunt la taula aquesta possibilitat, l'anterior alcaldessa de Barcelona ha tancat la porta a un ministeri i, encara més, a unes eleccions europees o uns futurs comicis a la capital catalana.

Colau també ha explicat a RAC1 que va viatjar a Ginebra per reunir-se amb Marta Rovira "amb la voluntat de parlar". Hi va anar amb Jaume Asens, després de les eleccions del 23 de juliol. Preguntada sobre l'estat de les negociacions amb les formacions independentistes per a la investidura de Sánchez, Colau veu "amb bons ulls" i que "van per bon camí".