Alvise s'integrarà en el tercer grup d'extrema dreta al Parlament Europeu creat pels neonazis alemanys

El líder de Se acabó la fiesta entrarà al nou grup d'Els Sobiranistes de la mà d'Alternativa per a Alemanya (AfD)

Alvise Pérez, des de la discoteca on seguien les eleccions des de la plataforma Se Acabó la Fiesta
Alvise Pérez, des de la discoteca on seguien les eleccions des de la plataforma Se Acabó la Fiesta | Nació
Redacció
25 de juny del 2024

El partit d'extrema dreta neonazi alemany, Alternativa per a Alemanya (AfD), fundarà un nou grup parlamentari europeu anomenat Els Sobiranistes i el partit de l'agitador espanyol Alvise Pérez, Se acabó la fiesta, s'hi integrarà, segons ha informat Der Spiegel. Després de ser expulsats de l'eurogrup Identitat i Democràcia de Marine Le Pen per unes declaracions del principal candidat, Maximilian Krah, en què afirmava que no tothom de les SS era un criminal, la formació s'havia quedat orfe a la Unió Europea.

Ara, el tercer grup d'extrema dreta a l'Eurocambra -juntament amb Identitat i Democràcia i els Conservadors i Reformistes (ECR) de Giorgia Meloni- serà el paraigua de Se acabó la fiesta, que es va erigir en la quarta força a Espanya en les eleccions del 9-J, empatat amb tres escons amb Ara Repúbliques i Sumar. L'AfD vol que s'hi sumin també els ultranacionalistes búlgars de Vazrazhdane, l'extrema dreta polonesa antiucraniana de Confederació, SOS RumaniaNIKH de Grècia, Hnutie Republika d'Eslovàquia i Mi Hazánk Mozgalom d'Hongria.

Segons les dades del  CIS, la plataforma d'Alvise va seduir votants d'un sector molt concret de la dreta espanyola. Se acabó la fiesta es nodreix fonamentalment de votants de Vox, però també de Ciutadans i del PP. És a dir, se situa com una "resposta" dels decebuts amb els partits establerts a la dreta espanyola i recull els més descontents. Per edat, queda encara més clar quins són els seus potencials seguidors a les urnes. Els homes, i especialment els més joves, són els seus targets. El seu logo a xarxes és un esquirol, que ha fet servir molt des de l'inici de la campanya, al qual ha col·locat una màscara de Guy Fawkes, la inspiració de la història d'V de Vendetta i símbol identificatiu d'Anonymous.