ÀUDIO «Sánchez resisteix i Vox vola sota el radar»; la píndola des de Madrid

«Sánchez sobreviu malgrat els atacs del PP i Cs, malgrat les acusacions de pacte amb l’independentisme i sobretot sobreviu sense fer grans promeses»

24 d'abril del 2019

Sánchez resisteix, i hi ha un actor que està volant sota el radar. És el resum de 13 dies de campanya i dos debats, on Sánchez sobreviu. Sobreviu malgrat els atacs del PP i Cs, malgrat les acusacions de pacte amb l’independentisme i sobretot sobreviu sense fer grans promeses.

Tot gràcies al naufragi de Casado, que no ha aglutinat el vot de la dreta, com volia, i no ha aconseguit fer baixar el PP de la seva radicalitat. Casado ha deixat tota la vall per a Pedro Sánchez, que mica en mica s’ha consolidat com el candidat de l’estabilitat. Qui ho havia de dir. 

I sobreviu perquè Rivera tampoc s’ha desfet de la seva etiqueta de partit crossa. Se l’ha penjada ell mateix tancant la porta al PSOE i ha acabat sobreactuant en un debat on se l’ha vist nerviós i agressiu. 

Pablo Iglesias, que ahir li va dir "maleducat", és l’únic que ha pogut consolidar el seu espai. Ho ha fet a l’ala esquerra del PSOE amb un to molt mes madur, però no ha pogut contrarestar la crida al vot útil de Pedro Sánchez.

L’única incògnita que queda viva és la de Vox. El partit d’Abascal vola sota el radar, omple mítings multitudinaris i té una legió de seguidors a les xarxes socials. Sense espais gratuïts a la televisió, sense debat, sense fer soroll. És el fantasma de Finlàndia, on l’ultradreta s’ha convertit per sorpresa en segona força. Un fantasma que recorre ara els passadissos de la política espanyola.