Ciutadans rebutja investigar el currículum de Toni Roldán

Carlos Carrizosa considera que les explicacions del diputat són "claríssimes" malgrat que la informació de NacióDigital està confirmada per fonts oficials de la London School of Economics

El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa
El portaveu de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa | ACN
17 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:34h
Ciutadans no investigarà el currículum del seu diputat i portaveu econòmic al Congrés, Toni Roldán, malgrat la informació publicada per NacióDigital -confirmada per fonts oficials- que no està cursant el doctorat d'Economia Política a la London School of Economics, com assegura el diputat. El portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, així ho ha assegurat aquest migdia, al donar per bona l'afirmació de Roldán, que es refereix al màster que permet cursar el doctorat (Mphil) i admet que ha iniciat la sortida del programa de doctorat.

En resposta a NacióDigital, Carrizosa ha estat molt explícit: "El diputat Toni Roldán ja ha donat les seves explicacions en el seu perfil de Facebook de manera claríssima i explica també com funcionen al Regne Unit aquestes titulacions". Sobre el fet que la informació estava basada en fonts oficial de l'escola, Carrizosa ha dit que la resposta de Roldán ha estat avalada per un dels seus professors. El dirigent de Ciutadans obvia que la font d'aquest diari és oficial i la resposta és per escrit.

Ciutadans va aprovar un document que, sota el títol Compromís per la regeneració democràtica, és molt estricte pel que fa a la transparència en el currículum dels seus dirigents. En el punt número tres del document s'especifica que serà apartat del seu càrrec tot aquell responsable que hagi "falsejat o enganyat en relació al seu currículum o a la seva qualificació professional o acadèmica".

Toni Roldán assegura en la seva fitxa del portal digital del Congrés dels Diputats, al web del seu partit i a la xarxa social Linkedin que és doctorand a la prestigiosa escola econòmica. Però fonts oficials de l'European Institute de la London School of Economics han confirmat per escrit a aquest diari que el dirigent de Ciutadans "ja no forma part del programa de doctorat". Roldán ha titllat de falsa aquesta informació des del seu perfil de facebook. El diputat taronja admet, però, que ha iniciat el procés de sortida del programa de doctorat.