Collboni aspira a pactar un govern de coalició i els pressupostos amb ERC abans que acabi l'any

L'alcalde de Barcelona assegura que no han existit negociacions durant l'estiu i insisteix a respectar "els temps" dels republicans, que també preveuen reprendre la carpeta el setembre

Jaume Collboni, aquest dimecres a Barcelona.
Jaume Collboni, aquest dimecres a Barcelona. | Europa Press
Redacció
21 d'agost de 2024, 13:36
Actualitzat: 13:40h

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, vol pactar un govern de coalició i una proposta per als pressupostos de 2025 abans d'acabar l'any: "És raonable que a partir de setembre i fins a desembre totes les incògnites les anem treballant". Així ho ha dit en una roda de premsa per anunciar mesures sobre habitatge protegit, en la qual ha estat preguntat per l'estat de les negociacions per a ampliar el govern municipal i la incorporació d'ERC a l'executiu després del preacord aconseguit al juny.

Els republicans preveuen reobrir la carpeta al setembre, si bé asseguren que no han existit moviments durant l'estiu. Collboni també ha explicat que durant l'agost no han conversat amb els grups de l'oposició, i en concret sobre ERC, ha insistit a respectar "els seus temps de presa de decisió" després que els republicans ajornessin el congrés per a decidir si entraven en el govern de Collboni per una mala planificació sobre l'assistència. 

L'alcalde socialista ha reiterat que durant el període de vacances "no s'ha mogut res" i que aspira al fet que en últim trimestre de l'any es puguin prendre totes dues decisions: l'ampliació del govern i els pressupostos de 2025. Sobre els comptes municipals, ha precisat que vol fer la proposta dels pressupostos entre finals de setembre i octubre per a poder continuar amb les inversions, com les de la segona fase de la unió del tramvia per l'avinguda Diagonal.

"Aspirem al fet que en l'últim trimestre de l'any aquestes dues grans decisions les puguem prendre en el sentit que nosaltres voldríem, que és en un sentit progressista", i arribar a acords sense excloure a ningú, ha matisat.