Comín posa en dubte el retorn amb Puigdemont per a la investidura i vaticina que el seu exili «s’allargarà»

“Prendré decisions en funció de situacions personals i polítiques quan hi hagi data”, afirma l’eurodiputat electe de Junts

Toni Comín, en una imatge d'arxiu
Toni Comín, en una imatge d'arxiu | Nació
Redacció
13 de juliol del 2024
Actualitzat a la 13:42h

L’eurodiputat electe de Junts, Toni Comín, ha fet marxa enrere en la seva decisió de tornar a Catalunya amb l’expresident Carles Puigdemont per a la pròxima sessió d’investidura al Parlament. Tot i que havia dit i repetit que aquesta era la seva intenció per fer un retorn d’exili conjunt amb Puigdemont i l'exconseller Lluís Puig, Comín ha considerat ara que la seva situació no és la mateixa.

Això és així perquè, ha argumentat, a diferència dels seus companys de partit, ell no és diputat del Parlament i no tindria la protecció que el president de la cambra, Josep Rull, ha dit que garantiria per evitar que cap diputat sigui detingut. Comín ha assegurat ara que la decisió del Tribunal Suprem (TS) de mantenir les seves ordres de detenció farà que el seu “exili s’allargui” en el temps.

No obstant això, no ha tancat la porta a cap escenari -tampoc al del seu retorn-, però, en una entrevista a RAC1, s’ha desdit en el seu anunci de tornar amb Puigdemont i Puig per a una investidura. Malgrat això, ha remarcat que no tenir clar quan serà la investidura fa que traslladi en el temps la seva decisió i que “en funció de situacions personals i polítiques, prendrà les decisions”. 

L’eurodiputat electe de Junts ha desvinculat la seva nova situació de la de Puigdemont, de qui ha recordat que manté la seva intenció de tornar a Catalunya per a la sessió d’investidura, sigui qui sigui el candidat que es presenti finalment.

“Ell ha sigut molt clar en això”, ha reiterat, tot afegint que “no es pot donar per fet que quan torni el president segur que hi hagi una ordre de detenció, però és probable, no és un escenari descartat”.

“Ell ha sigut molt clar dient que tornarà igualment i Rull diu que protegirà la inviolabilitat parlamentària. Jo, en el meu cas, ja ho veuré, perquè després de la decisió de Llarena...”, ha sentenciat. “Sempre he tingut voluntat de tornada conjunta, però Puigdemont i Puig són diputats jo no”, ha conclòs.