Consulta les penes que la Fiscalia demana a tots els processats per l'1-O

Els 22 dirigents estan acusats per rebel·lió, sedició, malversació i desobediència i sumen també anys d'inhabilitacions

Cartell de presos i exiliats aquest dijous a Lledoners
Cartell de presos i exiliats aquest dijous a Lledoners | Albert Alemany
02 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:16h
25 anys de presó per a Oriol Junqueras, 17 anys per a Carme Forcadell, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, 16 per a la majoria dels consellers i 11 per a Josep Lluís Trapero. Aquestes són algunes de les penes que la Fiscalia demana per als processats per l'1-O just el dia en què fa un any que Junqueras i Joaquim Forn estan privats de llibertat.

El judici es preveu que arrenqui a principis de gener i que tingui una durada d'entre dos i tres mesos. La sentència s'espera per a l'estiu de l'any que ve. A continuació, totes les penes que el ministeri públic i l'Adovacia de l'Estat sol·licita per a ells:

- Oriol Junqueras: 25 anys de presó i 25 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 12 de presó per sedició i malversació. 

- Carme Forcadell: 17 anys de presó i 17 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió. L'Advocacia de l'Estat en demana 10 de presó per sedició.

- Jordi Sànchez: 17 anys de presó i 17 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió. L'Advocacia de l'Estat en demana 8 de presó per sedició.

- Jordi Cuixart: 17 anys de presó i 17 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió. L'Advocacia de l'Estat en demana 8 de presó per sedició.

- Raül Romeva: 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 11 de presó per sedició i malversació.

- Joaquim Forn: 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 11 de presó per sedició i malversació.

- Jordi Turull: 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 11 de presó per sedició i malversació.

- Josep Rull: 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 11 de presó per sedició i malversació.

- Dolors Bassa: 16 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió i malversació. L'Advocacia de l'Estat en demana 11 de presó per sedició i malversació.

- Santi Vila: 7 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per malversació i desobediència. Multa de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos.  L'Advocacia de l'Estat en demana 7 de presó per malversació i desobediència.

- Carles Mundó: 7 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per malversació i desobediència. Multa de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat en demana 7 de presó per malversació i desobediència.

- Meritxell Borràs:  7 anys de presó i 16 anys d'inhabilitació absoluta per malversació i desobediència. Multa de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos.  L'Advocacia de l'Estat en demana 7 de presó per malversació i desobediència.

- Lluís Corominas: Multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa. 

- Anna Simó: Multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa. 

- Lluís Guinó: Multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa. 

- Ramona Barrufet: Multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa. 

- Joan Josep Nuet: Multa per desobediència de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa. 

- Mireia Boya: Multa de 10 mesos amb una quota diària de 100 euros i inhabilitació especial per exercir càrrec o ocupació pública durant un any i 8 mesos. L'Advocacia de l'Estat demana multa.  
 
Pel que fa a la causa que porta l'Audiència Nacional, la Fiscalia demana les següents penes:

- Josep Lluís Trapero: 11 anys de presó i 11 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió.

- Pere Soler:  11 anys de presó i 11 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió.

- César Puig:  11 anys de presó i 11 anys d'inhabilitació absoluta per rebel·lió.

- Teresa Laplana: 4 anys de presó per un delicte de sedició i 5 anys d'inhabilitació especial com a mosso.