El Govern confia en el «bon fer» de la negociació amb la CUP per aprovar definitivament els pressupostos

La consellera de la Presidència, Neus Munté, indica que Economia negociarà esmenes concretes amb més formacions polítiques els comptes per al 2017

27 de desembre del 2016
Actualitzat a les 14:55h
Última reunió de l'any del consell executiu
Última reunió de l'any del consell executiu | ACN
La negociació de pressupostos entrarà en la recta final a partir del mes de gener. El Goven confia en el "bon fer" de les converses amb la CUP per aprovar-los definitivament després que la setmana passada els comptes superessin el tràmit parlamentari gràcies, precisament, al vot de dos diputats anticapitalistes que van permetre superar les esmenes a la totalitat de la resta de l'oposició.

La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha assegurat que el Departament d'Economia que lidera el vicepresident Oriol Junqueras s'encarregarà de negociar les esmenes que presentin la CUP i "altres grups parlamentaris" per tal d'afermar els comptes. "Tenim una molt bona proposta que s'ha treballat molt", ha volgut destacar Munté. Els anticapitalistes demanen reubicar 760 milions d'euros cap a polítiques socials.

El consell polític de la CUP, de fet, decidirà el 28 de gener si aprova o no els comptes. El Govern es manté optimista sobre la continuïtat de la "cadena de confiances" teixida amb els anticapitalistes després de la qüestió de confiança i del debat de política general.