El govern espanyol recol·loca Raquel Sánchez al capdavant de Paradores

L'exministra de Transports serà la presidenta dels hotels d'alta categoria de l'Estat, una empresa en xifres positives per la recuperació del turisme després de la pandèmia

La ministra Raquel Sánchez, en imatge d'arxiu
La ministra Raquel Sánchez, en imatge d'arxiu | Albert Hernàndez
27 de desembre del 2023
Actualitzat el 07 de març del 2024 a les 14:46h

Raquel Sánchez ja té nou càrrec després d'abandonar el Ministeri de Transports amb l'inici de la nova legislatura, en què va ser substituïda per Óscar Puente. Tal com ha avançat La Vanguardia, el govern espanyol ha recol·locat la també exalcaldessa de Gavà al capdavant de Paradores, l'empresa pública que té la propietat de diversos hotels d'alta categoria de l'Estat.

Una nova posició de presidenta-consellera delegada que Sánchez encararà amb un escenari molt positiu. I és que aquest any l'empresa Paradores ha superat per primera vegada els 140 milions d'euros d'ingressos, un creixement motivat en bona part per la recuperació del turisme després dels pitjors dos anys de la pandèmia i la consegüent restricció dels desplaçaments.

Així doncs, Sánchez troba un nou càrrec -en què rebrà un salari anual de 175.000 euros més uns possibles 36.000 euros en xifra variable- després que a l'estiu de 2021 deixés l'alcaldia de Gavà per incorporar-se a l'executiu de Sánchez. En l'àmbit del partit, l'exministra és un perfil fort i des del 2016 forma part de l'executiva del PSC i ara ocupa la secretaria d'Estratègia i Clima.

L'altre ministre català de la passada legislatura, Miquel Iceta, també va ser recol·locat fa tot just unes setmanes. El president del PSC va ser nomenat ambaixador delegat permanent d'Espanya a la Unesco després de passar per les carpetes de Cultura i de Política Territorial en els últims anys dins el govern de Sánchez. Amb aquestes dues baixes, actualment els socialistes catalans només compta ambJordi Hereu com a ministre d'Indústria a l'executiu estatal.

Arxivat a