El PSC carrega contra els comuns per l'«excusa» del Hard Rock: «El 2023 no van tenir cap problema»

Els socialistes pressionen el Govern per trobar els suports necessaris per aprovar els pressupostos i no veuen en risc els comptes de l'Estat

La comissió executiva del PSC, en una imatge d'arxiu
La comissió executiva del PSC, en una imatge d'arxiu | Hugo Fernández
11 de març del 2024
Actualitzat a la 13:53h
La secretària d'Organització del PSC, Lluïsa Moret, ha carregat contra els comuns pel seu "no" als pressupostos. Segons Moret, els de Jéssica Albiach utilitzen el Hard Rock com a "excusa", perquè aquest projecte fa anys que s'arrossega i fins ara no havia suposat cap problema.

De fet, els comuns han estat un partit necessari per a tirar endavant els últims comptes de la Generalitat i mai hi havia hagut cap problema. "El 2023 no van tenir cap problema", ha recordat la dirigent socialista, que ha remarcat que no hi ha cap partida als nous comptes destinada a aquest projecte.

Per al PSC, que ja ha tancat un acord amb el Govern, els pressupostos són "bons" i ha posat pressió a Pere Aragonès per trobar els vots necessaris que permetin tirar-los endavant. La primera data clau és el dimecres, quan es farà el debat de totalitat i hi ha risc que els comptes embarranquin per les esmenes a la totalitat tant de Junts com dels comuns.

"No jutgem les posicions dels grups, però demanem que es valorin les bondats de la proposta de pressupostos, que són un instrument clau per al Govern i per tirar endavant les polítiques públiques necessàries per millorar la vida de la gent", ha dit Moret. "L'ideal és que s'aprovin", ha insistit.  I si no? Els socialistes no volen parlar d'eleccions anticipades, ara com ara. "Catalunya necessita pressupostos, no estem en clau electoral", ha insistit Moret.

La dirigent del PSC ha volgut diferenciar entre els pressuposto catalans i els de l'Estat. "No barregem, són dues coses diferents", ha dit. ERC, tal com va avançar Nació, no descarta bloquejar els comptes de l'Estat si els comuns no aproven els de la Generalitat.