ERC apunta a un «intent de xantatge» vinculat als cartells de l'Alzheimer

Els republicans neguen cap pagament per silenciar l'acció contra els Maragall, així com l’elaboració de presumptes factures falses

Els cartells despectius sobre l'Alzheimer de Maragall
Els cartells despectius sobre l'Alzheimer de Maragall | ACN
06 de juliol del 2024
Actualitzat a les 12:13h

ERC no ha trigat a reaccionar a les informacions publicades aquest matí per La Vanguardia que indicaven que el partit havia pagat fins a 50.000 euros als responsables dels cartells difamatoris contra els germans Pasqual i Ernest Maragall

En un comunicat emès aquest mateix dissabte, els republicans han apuntat a un "intent de xantatge" que han esperat poder esclarir. A més a més, la formació ha negat "cap pagament per silenciar l'acció dels cartells ni l’elaboració de presumptes factures falses".

El diari del Grup Godó ha apuntat que aquests 50.000 euros haurien servit per comprar el silenci dels joves al capdavant de l'acció, informació que hauria sortit de la investigació duta a terme per la Unitat Central d'Odi i Discriminació dels Mossos d'Esquadra.

Els tres veïns d'Igualada d'entre 21 i 24 anys –Gerard F. C., Gerard O. G. i Pau J. A.- que haurien cobrat per enganxar els cartells, van rebre el pagament a través de 10 factures falses fetes a càrrec de Relevance Marketing S. L., una empresa de màrqueting vinculada al partit, que ho nega tot. "Totes les feines que fa Esquerra Republicana les fa pagant a proveïdors de forma transparent, que són els que efectuen la feina que se’ls hi encarrega", han argumentat en el comunicat.

La formació, immersa en una profunda crisi interna, ha explicat que continua amb la seva particular recerca, que ha de servir, han assenyalat, per conèixer tots els detalls sobre el cas dels cartells. També han dit esperar poder tenir les conclusions com més aviat millor, i han reiterat la "necessitat" de resoldre els fets "de manera exemplar".

ERC ha clos el text compartit aquest migdia reiterant, una vegada més, "la més absoluta condemna" per l’acció dels cartells de l’Alzheimer i lamentant les "repercussions" que el cas està tenint tant a escala interna com externa.