Feijóo acusa Sánchez d'haver enganyat Junts amb l'amnistia i els pactes

El líder del Partit Popular afirma en una entrevista a "La Vanguardia" que ell "mai ha mentit als catalans" i considera que la reforma de finançament seria "una ruptura total"

Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu al Congrés
Alberto Núñez Feijóo, en imatge d'arxiu al Congrés | Europa Press
Victor Rodrigo
30 de setembre de 2024, 08:44
Actualitzat: 8:45h

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat amb duresa contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, "per haver enganyat" a Junts amb la llei d'amnistia i els diferents pactes als quals han acabat accedint amb el PSOE. En una entrevista publicada aquest dilluns a La Vanguardia, ha assegurat que ell "pot mirar a la cara a qualsevol diputat de la formació i dir-li que ell no els ha mentit".

"Et vaig dir que Sánchez et pararia una trampa amb l'amnistia [...] I després a l'Ajuntament de Barcelona, et va impedir governar i després a la Generalitat en pactar amb Esquerra", ha recreat Feijóo en una hipotètica conversa amb un dels membres de Junts al Congrés dels Diputats. També s'ha mostrat molt crític amb el finançament singular, considerant-lo una "ruptura total". "Això no és una reforma estructural. Això és una ruptura. La reforma estructural és seure i veure com podem solucionar un problema", ha deixat clar.

El president popular ha anat més enllà i ha reblat que Sánchez "ha utilitzat i ha mentit a Catalunya". Per contra, deixa ben clar que "ell no ho ha fet". "Jo no he mentit mai. Jo dic als catalans: sense vosaltres, no pot funcionar el nostre país. I si Espanya va malament, Catalunya també anirà malament", ha dit. Feijóo també ha assegurat que és "perfectament conscient" que els serveis de la comunitat tenen un mal finançament, segons les seves paraules. Alhora, ha assenyalat que si els socialistes haguessin tingut un millor resultat a les eleccions catalanes no estarien parlant de finançament actualment: "No ens equivoquem. Si el PSC hagués tret majoria suficient, no estaríem parlant d'això".

Hi haurà ampliació.