Feijóo escala els atacs a Sánchez i ja li imputa corrupció: «Ha posat la mà a la caixa»

El PP conclou al Turó Park la campanya a Catalunya i el cap de l'oposició escomet contra uns socialistes que "presumeixen dels seus escàndols"

Feijóo, amb la cúpula del PP de Catalunya, al Turó Park.
Feijóo, amb la cúpula del PP de Catalunya, al Turó Park. | ACN
07 de juny del 2024
Actualitzat a la 13:56h


A dos dies d'unes eleccions europees en les quals es pot jugar  la robustesa del seu lideratge, Alberto Núñez Feijóo ha fet l'acte de tancament de la campanya a Catalunya al Turó Park, escenari gratificant per als conservadors, que l'han triat en diverses ocasions en les darreres campanyes. Feijóo ha centrat la seva intervenció en els atacs a Sánchez per "apologia de la corrupció" i ha acusat Pedro Sánchez de "posar la mà a la caixa", tot dient que "si s'ha fet i s'ha mentit, un se n'ha d'anar a casa, això és la democràcia europea". "Davant la justícia, tots som iguals". El futur del govern està en mans de la justícia", ha afirmat, "el que vol dir que estem en una situació d'emergència".

El líder de l'oposició ha acusat el govern espanyol d'estar "paralitzat": "Perquè si estàs tot el dia anant als jutjats, el govern es paralitza". Ha dit que els socialistes de "presumir de casos de corrupció, com han fet amb els condemnats per l'ERE, als quals els demanen en els mítings que s'aixequin perquè els aplaudeixin". "Tenim un president dimitit al qual només li queda l'ego per continuar en el càrrec", ha assegurat, tot proclamant que ells no volen el poder, "no volem càrrecs sinó càrregues". 

Feijóo ha denunciat que "s'han importat populismes provinents d'Amèrica Llatina" i ha anat a mata-degolla contra els "escàndols" que, segons ell, enfanguen Pedro Sánchez, al·ludint al "sumari de Begoña Gómez" i assenyalant que s'han "multiplicat" les raons per votar el PP. "Totes les portades dels mitjans europeus estan plenes dels escàndols de Sánchez", ha apuntat, acusant el PSOE de tenir com a únic projecte "a Pedro Sánchez". Feijóo ha afirmat que el Partit Socialista vol "dividir els espanyols i intentar enfrontar els uns contra els altres perquè aquest és el combustible del govern".   

El líder del PP ha assegurat que Catalunya és "fonamental" per al projecte del partit, com ja havia repetit durant la campanya del 12-M. Ha reiterat que el seu partit va tenir un bon resultat el 12-M perquè "ha parlat als catalans dels temes que els preocupen, com els molts impostos que paguen o l'educació, que a Catalunya és pitjor que a la resta d'Espanya". Temes pels quals diumenge s'ha d'anar a votar, com també perquè "hi ha diferències entre l'emigració legal i la il·legal", en l'única referència que ha fet a la immigració. 

El PP es troba còmode en aquest parc de la Barcelona alta, on el partit va obtenir uns bons resultats el 12-M, guanyant a Sarrià-Sant Gervasi per primer cop en unes eleccions al Parlament. Daniel Sirera, que ha iniciat les intervencions, ha fet una crida a la mobilització per "aturar Sánchez" i ha elogiat la cap de llista, Dolors Montserrat, per la tasca feta al Parlament Europeu, encarnant, segons ell, "la veritat catalana contra la mentida separatista". 

Alejandro Fernández ha agraït a Feijóo que "hagi fet a Catalunya prioritària" en aquesta campanya, on va començar la cursa electoral i avui la tanca a Barcelona. Ha acusat "el procés de Sánchez" d'haver "trencat" el pacte constitucional, comparant "la parella Sánchez" amb "el matrimoni Perón-Evita" pel seu "populisme" i per "sentimentalitzar la política". Ha fet una crida a "no tenir por" a Sánchez i l'independentisme i dir-los a la cara que els "derrotaran a les urnes".  

Dolors Montserrat ha fet un parlament abrandat assegurant que l'impuls de les eleccions del 12-M i ara de les europees  duran Feijóo a la Moncloa. Ha clamat contra Sánchez i "el seu estil purament bolivarià", "l'amnistia infame" i ha assegurat que el PSOE està "acorralat per la corrupció" i que "votar-lo és votar per la corrupció". Ha entrat a sac contra Begoña Gómez, "rebuda amb aplaudiments sent una persona imputada". Ha dit que a Espanya es vota per Europa, "però a Europa també es vota per Espanya perquè sense estat de dret no hi ha Unió Europea". 

El PP ha fet una campanya centrada únicament en l'ofensiva contra Pedro Sánchez, gran objectiu a abatre per un Feijóo que es troba empantanegat en la seva mateixa estratègia polaritzadora des de la eleccions del 23-J, quan tot i arribar primer, va fer curt per sumar una majoria al Congrés i va continuar com a cap de l'oposició. Pressionat per una extrema dreta a l'alça en molts països, amb un Vox que ha arribat a la campanya amb l'impuls del míting amb l'argentí Javier Milei, amb una ala madrilenya del PP que dona alè a Isabel Díaz Ayuso, Feijóo troba dificultats per bastir un discurs propi que no sigui l'atac enfurismat contra un Sánchez que es mou bé en un ecosistema de tensió.