«Força per governar»: el lema del PSC per guanyar el 12-M

Salvador Illa comptarà amb una intensa presència de Pedro Sánchez en el primer tram de la campanya, pensada per posar els serveis públics al centre i superar el procés independentista

24 d'abril del 2024
Actualitzat a les 12:17h

De l'"unir i servir" que ha guiat la precampanya, a demanar "força per governar". Aquest serà el lema del PSC a les eleccions del 12-M. L'han presentat aquest dimecres, quan falten poques hores perquè comenci la campanya electoral. El partit parteix com a favorit a les enquestes, però necessitarà pactes per poder arribar a la presidència de la Generalitat. La prioritat són els partits d'esquerres, però Salvador Illa insisteix que l'única línia vermella és l'extrema dreta de Vox i Aliança Catalana.

La directora de la campanya, Lluïsa Moret, ha presentat també la imatge de la campanya. Després de "deu anys perduts" amb governs independentistes, el PSC creu que ara toca "passar pàgina" del procés i posar els serveis públics al centre de l'actuació del Govern. "Per unir i servir, és necessari guanyar i governar, per això apel·lem a tots els catalans de manera transversal que tinguin clar que cal una nova etapa per fer avançar Catalunya", ha dit Moret.

L'espot del PSC fa referència a situacions quotidianes i s'anirà declinant durant la campanya en funció d'aquells àmbits -educació, salut, habitatge...- que siguin prioritaris en cada moment. Els socialistes apel·len a la cultura d'"arremangar-se" per treballar pel que, diuen, són les prioritats de la ciutadania.

El partit demana un suport "ampli i transversal" perquè el projecte socialista pugui ser "pedra angular" del Govern. "Necessitem un Govern fort i estable, sustentat en una àmplia majoria, i per això demanarem una confiança àmplia als catalans", ha afegit. Només així, ha detallat Moret, el PSC podrà afrontar la "tercera gran transformació" que planteja Illa -després dels governs de Pujol i els tripartits-, amb els serveis públics al centre.

La campanya començarà a Sabadell, amb Salvador Illa i Pedro Sánchez. Continuarà a Lleida i Tarragona, amb Illa i José Luis Rodríguez Zapatero, el divendres i el dissabte. Diumenge, la caravana socialista es traslladarà a Santa Coloma de Gramenet, també amb Illa i Sánchez. El president del govern espanyol tindrà més presència en campanya: participarà en un acte a Sant Boi de Llobregat el dia 2 de maig i en un altre a Montmeló el dia 4 de maig. També tancarà la campanya a Barcelona el dia 10 de maig.