Joan Carles va celebrar amb Bárbara Rey que Armada no digués «ni una paraula» del 23-F

Filtren una gravació dels anys noranta en què el rei emèrit espanyol compara la discreció del condemnat per l'intent de cop d'estat amb la desconfiança envers l'aleshores cap de la Casa Reial, Fernández Campo

El rei emèrit espanyol, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu.
El rei emèrit espanyol, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Redacció
03 d'octubre de 2024, 16:05
Actualitzat: 16:06h

El rei emèrit espanyol, Joan Carles I, es va mostrar agraït amb Alfonso Armada, un dels militars condemnats per participar en l'intent de cop d'estat del 23-F de 1981, per no dir "ni una paraula" sobre el monarca i marxar a Galícia després de ser indultat i només passar set anys a la presó. Així li va dir a la seva amant Bárbara Rey a principis dels anys noranta, tal com demostra un àudio filtrat a OK Diario i publicat aquest dijous. 

En canvi, Joan Carles compartia amb la vedet la seva preocupació i desconfiança envers l'aleshores cap de la Casa Reial, Sabino Fernández Campo, a qui acusava de "deixar anar" informació sobre la seva vida, contràriament a la discreció mostrada pel colpista. "Paraula d'honor, em ric, carinyo, d'Alfonso Armada. Mai ha dit ni una paraula. En canvi, l'altre està deixant anar", expressa.

La crisi amb la filtració de l'àudio arriba poc després de la publicació per part de la revista holandesa Privé, especialitzada en notícies del cor, de fotografies inèdites del rei emèrit i Bárbara Rey. Són els retrats que el fill de la vedet, Ángel Cristo Jr., va fer el 1994 i en les imatges es pot veure els dos protagonistes besant-se.

Ángel Cristo Jr. ha assegurat en una entrevista en exclusiva a la publicació que ell també es va veure envoltat per l'escàndol quan tenia 13 anys. De fet, durant una de les trobades del llavors rei d'Espanya i la seva mare va poder fer en secret les fotografies. Ara, dècades després, les ha venut a la revista holandesa. 

Arxivat a