Joel Joan fitxa pel partit de Ponsatí i Graupera

L'actor serà el número 10 de la llista d'Alhora per Barcelona, que liderarà l'actual eurodiputada per Junts amb el filòsof en segona posició

Joel Joan, en un acte independentista
Joel Joan, en un acte independentista | Hugo Fernández Alcaraz
Lluís Girona
08 d'abril del 2024

Nova incorporació del món de la cultura al nou partit de Clara Ponsatí Jordi Graupera. L'actor Joel Joan ha anunciat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que serà el número 10 d'Alhora a la llista de Barcelona pel Parlament en les pròximes eleccions catalanes del 12 de maig.

Aquest diumenge, la formació va anunciar que la candidata a la presidència de la Generalitat seria l'actual eurodiputada, amb el filòsof en segona posició. Alhora va aconseguir els avals per presentar-se als comicis una setmana abans del termini establert, que acaba aquest dilluns. Un altre partit que es defineix com a independentista i que compareixerà per primer cop a les eleccions és l'extrema dreta d'Aliança Catalana, liderada per Sílvia Orriols.

El fitxatge de Joel Joan per Alhora confirma l'aposta de Ponsatí i Graupera per incorporar al seu projecte una sèrie de cares del món de la cultura. La setmana passada ja van anunciar que dues personalitats tancarien les llistes de cadascuna de les quatre circumscripcions.

A Barcelona, els últims números de la llista seran els escriptors Miquel de Palol Carlota Gurt, a Girona ho faran l'escriptora Dolors Oller i el poeta Narcís Comadira, a Tarragona se situaran en les últimes posicions l'escriptor Joan Todó i el compositor Joan Magrané, i a Lleida aquest rol l'ocuparan la historiadora d'art Maria Garganté i el músic Roger Mas.

El 23 d'abril, en una conferència al Teatre Borràs, Ponsatí i Graupera tenen previst presentar les línies mestres de la seva llista Alhora que vol "substituir" els partits que "han renunciat a fer la independència". La candidatura fa una crida a tots els abstencionistes i a tothom que estigui cansat de votar "amb una pinça al nas". "Una altra política existeix i es diu Alhora", defensen.