Clara Ponsatí serà la candidata d'Alhora a les eleccions del 12-M

El cofundador del partit, Jordi Graupera, serà el número dos a la demarcació de Barcelona; la formació també ha anunciat els noms que obriran les llistes a les altres demarcacions

Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu
Clara Ponsatí, en una imatge d'arxiu | Nazaret Romero / ACN
Redacció
07 d'abril del 2024


Clara Ponsatí encapçalarà la llista de la formació Alhora a les eleccions catalanes del 12 de maig. Es resol així el dubte pel que fa al lideratge del partit cofundat amb el filòsof Jordi Graupera, que ocuparà la segona posició a la circumscripció de Barcelona, tal com ha avançat El Món aquest diumenge. Amb aquesta decisió, el quart espai independentista ja compta amb tots els noms i cognoms que es disputaran els vots disconformes amb la gestió dels grans partits sobiranistes.

En un comunicat difós als mitjans, l'encara eurodiputada de Junts i exconsellera del govern Puigdemont, amb qui va anar a la tercera posició a les llistes del 21-D del 2017 -és una figura molt pròxima a Quim Torra- i als darrers comicis europeus, ha reiterat que són un "equip" que combina "generacions, experiències professionals i trajectòries polítiques".

En aquest sentit, ha esgrimit que li agradaria ser el "trencagel" d’una nova generació de líders per al país que faci possible "sortir de l’atzucac on els grans partits ens han dut". "Fins que no renovem els lideratges, no apareixerà la millor versió de la nostra política", ha afegit. Tanmateix, ha informat dels perfils que lideraran les llistes a les altres tres demarcacions.

A la de Tarragona, aquesta serà la professora de secundària Meritxell Blay, mentre que el cap de llista a la de Girona, l’empresari Marc Cassany. I a Lleida, Alhora incorpora el fotògraf i activista Jordi V. Pou, vell conegut de Ponsatí i Graupera perquè ja va liderar la candidatura de Primàries a la ciutat lleidatana en els comicis de 2019. Personalitats del món de la cultura com Miquel de PalolRoger MasCarlota GurtNarcís ComadiraJoan Magrané i Dolors Oller tancaran les llistes a les diverses circumscripcions. En els pròxims dies, es farà pública la resta de noms de la candidatura i durant la conferència al Teatre Borràs del 23 d’abril es presentaran les línies mestres que vertebren el projecte polític.